Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam

Çataldağ, bölgenin mesire alanı olacak

ÖZEL HABER - Darıca Belediyesi tarafından, Gebze’nin Balçık Köyü’nde, Orman ve Su İşleri Bakanlığı’nden alınan 600 dönümlük dev mesire alanı projesi çok yakın zamanda başlıyor. Bakanlık tarafından onaylanan projeyi Darıca Gazetesi’ne anlatan Darıca Belediye Başkanı Şükrü Karabacak “Çataldağ Mesire alanı sadece Darıca’nın değil bölgemizin mesire alanı haline gelecek” dedi. 

Çataldağ, bölgenin mesire alanı olacak
29 Ağustos 2016 - 09:35
Darıca ve çevre halkının nefes alabileceği, bölgenin cazibe merkezi haline getirecek mesire alanı projesi için düğmeye basıldı.  Orman ve Su İşleri Bakanlığı ile yapılan protokol kapsamında bölge halkına kazandırılacak olan 600 dönümlük mesire alanı projesini ilk kez gazetemiz yayınladı. Gazetemize özel açıklamalarda bulunan  Darıca Belediye Başkanı Şükrü Karabacak Balçık’ın doğal güzellikleri ile ön plana çıkan, farklı turizm potansiyellerini bir arada barındıran özellikli bir yer olduğuna işaret etti. 600 dönümlük bir alana sahip büyük bir mesire alanı için çalışmaların yürütüldüğüne dikkat çeken Başkan Karabacak, şunları söyledi:


BÖLGEYE YARAYACAK
Bu proje tamamlandığında eminim ki, bölge halkı adeta Çataldağ’a akacak. Projenin tamamlanmasıyla bu bölge bir mesire alanı ve turizm cennet haline gelecek. Bize düşe görev bu turizm çeşitlerinin entegrasyonunu sağlayarak bölgemizin cazibesini artırmak. Bu proje sadece Darıca’ya değil bölgemize de farklı bir kimlik kazandıracak’’dedi.

 


PROJEDE HERŞEY DÜŞÜNÜLDÜ
600 dönüm araziye yapılacak projeyle birlikte Darıca’ya büyük bir gelir elde edileceğini de belirten Başkan Karabacak, ‘’Projemiz 600 dönüm araziye yapılacak. Giriş kontrol noktası, köy kahveleri, kır lokantaları, köy ürünlerinin satış noktası, mesire alanları, piknik yerleri, mangal yerleri, sıhhi destek binası,  paintball alanı, manej alanı, çadır ve karavan kampı, macera parkı, spor aktivite yerleri, mescid gibi bir çok proje ağaç evlerden oluşacak. Bu önemli projede emeği geçen hükümetimize teşekkür ediyorum’’ dedi.