Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam

Kadıköy Metrosu, Kaynarca'ya kadar uzatıldı

Bölgemizdeki vatandaşlarında yoğun olarak kullandığı Kadıköy-Kartal metro hattının devamı niteliğindeki Kartal-Pendik-Tavşantepe hattında seferler, Pendik Belediye Başkanı Dr. Kenan Şahin Ak Parti Pendik İlçe Başkanı Rüstem Kabil ile birlikte mahalle başkanları ve teşkilat mensupları katılımıyla başladı.

Kadıköy Metrosu, Kaynarca'ya kadar uzatıldı
11 Ekim 2016 - 09:17
İstanbul Büyükşehir Belediyesinin "2019'da 400 Kilometreden Fazla Metro Ağı" hedefi kapsamında yapılan 4,5 kilometrelik Kartal-Pendik-Tavşantepe hattı saat 06.00'da hizmete girdi.
Çift hatlı metro, Yakacık (Adnan Kahveci), Pendik ve Kaynarca (Tavşantepe) olmak üzere 3 istasyondan oluşuyor. Metro hattının tüm istasyonlarında yürüyen merdivenli giriş çıkışlar ile engelliler için asansörler bulunuyor. D-100 Karayolu güzergahındaki tüm istasyonlarda, kuzey ve güney taraflarda giriş çıkışlar ve bunlar arasında alt geçitler yer alıyor.
Kartal-Pendik-Tavşantepe metro hattının hizmete girmesiyle Kadıköy-Tavşantepe arasındaki hat uzunluğu 26,2 kilometreye, istasyon sayısı 19'a ulaştı. Kadıköy-Tavşantepe arasında yolculuk süresi 38,5 dakika olacak.