Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam

DASİAD' tan sanata destek

Kültür ve Sanat projeleri kapsamında  DASİAD Dernek Binasında, Atölye Fazilet Grubu ile düzenlenen 'FIRÇADAN DAMLAYANLAR- Hayattan Rengi Alın, Geri Ne Kalır ki '  Temalı Resim Sergisi yoğun ilgi gördü

DASİAD' tan sanata destek
21 Ocak 2018 - 01:02

Darıca Sanayici ve İş Adamları Derneği (DASİAD) binasında açılan 'Fırçadan Damlayanlar' sergisine Darıca Kaymakamı Ömer Karaman, Gebze Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Nail Çiler, DASİAD Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Özdinçer, Atölye Fazilet Grubunun Sahibi Fazilet Erdem, Darıca Yaşlılar Derneği Başkanı Kudret Sekban, Türk Hava Kurumu (THK) Şube Başkanı Kazım Yıldız, KOMEK eğitmenleri, iş adamları ve davetliler katıldı.

 

Bilim ve sanat, takdir edilmediği yerden göç eder

Sergi açılışında konuşan Atölye Fazilet Grubunun Sahibi Fazilet Erdem, “Sergimize desteklerini esirgemeyen değerli büyüklerimize teşekkür ederim. Ünlü İslam bilgini İbni Sina, sanat konusuna farklı bir yönden değinip, ‘Bilim ve sanat, takdir edilmediği yerden göç eder’ demiştir. Bu anlamda farklılıkların ayrılmıştırılmayıp, bilakis sanatta birleştirdiği kadınlar olarak biler üretmenin mutluluğunu yaşıyoruz. Bizler güzelliklere vesile olup, bambaşka kapılar açmasını ümit ettiğimiz ‘Kapılar’ temalı sergimizi sizin için hazırladık. Kültürlerin adeta iç içe geçtiği ve kendi içerisinde birer farklı ahenk oluşturduğu ilçemizde bulunan sanat gönüllülerine örnek olup, Darıcamız’ın kültürel zenginliğinin öne çıkmasında bile başlangıç ve kapı olur.” dedi.

 

ÇİLER; Sanata ve sanatçıya değer vermek çok önemli

Atölye Fazilet Grubunun Sahibi  Fazilet Erdem’in ardından Gebze Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Nail Çiler yaptığı konuşmasında, “Sanata ve sanatçıya değer vermek tabiki çok önemli. Bölgemize bakınca bölge gelişiyor ve bir değişimden geçiyor. Yöneticiler sanat ilgili bir sokak oluşturur diye düşünüyorum. Oda olarak biz bu projeyi destekleriz. Salonumuz yeniliyor. Yarıyıl tatilinden sonra serginizin ikincisini odamızda açalım. Gazi Mustafa Kemal Atatürk sanatın önemini her sözünde vurgulamış. Biz sanayi, teknoloji ve ticaret dışında sanat ve sanatçı ile ancak sosyalleşebiliriz. İşte o zaman kentin satacak değerleri ortaya çıkar. Serginiz şehir dışında da yapıldığında sizleri destekleyeceğim. Bu sanat sergisine emeği geçen herkese teşekkür ederim.” ifadelerine yer verdi.

 

Kaymakam Karaman, 100 ev hanımına kurs verdik

 Darıca Kaymakamı Ömer Karaman ise, “DASİAD’ın farklı sesler getirmesini bekliyoruz. Biz Darıca’nın esnaf ve sanayi ayağının kurulmasına büyük çaba gösteriyoruz ve önemli ölçüde bunu gerçekleştirdiğimize inanıyorum. Sergimiz, bölgede bulunan ev hanımlarını ön plana çıkartıyor. Halk eğitim çalışmalarında biz kadınlarımıza destek veriyoruz ama sivil toplum kuruluşları sahip çıkınca daha bir anlam kazanıyor. KOMEK’te ve halk eğitimde bu tür faaliyetlerde bulunan sivil toplum kuruluşlarımız olarak hepimizin gayesi; Darıca’da bulunan gönüllülüğe dayanan atıl kalmış sanat ruhunun ortaya çıkmasıdır. Biz 100 ev hanımına aşçılık kursu açtık ve bu kursumuz çok ses getirdi.

Kadınlarımız hem evde sağlıklı yemek yapabiliyor hem de iş imkânı sağlanıyor. Geçtiğimiz günlerde talepler artmaya başladı ve biz şimdi okul aile birlikleri ile sertifika vermeye başladık. Açılışını yapacağımız serginin de başarılı olacağını inanıyorum. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün de dediği gibi; ‘Sanatsız kalan toplum, sağırdır, kördür, dilsizdir.’ Biz çağdaş bir ülke isek bu değerlere çok önem vermemiz gerekiyor.” diye konuştu. 

 

Özdinçer; Kadınlar, toplum kalitesini yükseltiyor

DASİAD Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Özdinçer ise yaptığı konuşmasında, “Biz burada sanata değer veren kadınlarımızın önünü açmak için bulunuyoruz. Kadınlarımız sanata önem vererek toplum kalitemizi yükseltir. Ben sergide emeği geçen tüm kadınlarımızı tebrik ederim.” dedi.

 

En değerli tablo 1.250 TL 

Sergide en pahalı tablonun değeri 1.250 lira olurken tablo sahibi Pelin Acar, sergilerin Darıca’da artması temennisinde bulundu. Acar, “Sergimiz için yaklaşık 6 aydır atölye çalışması yapıyoruz. Bugün açılışımızı gerçekleştirdik. Sergi konumuz ‘Kapılar’ idi. Bende büyük pembe bir kapı yaptım. Tek tablom ‘Pembe Kapı’ değil. Kadınlar olarak ilk sergimiz. Devamını temenni ederiz. Sergide desteklerini esirgemeyen herkese teşekkür ederim.” diye konuştu.