Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam

Kocaeli'de Uzmanlar Derneği ses getirdi

Daha önce 3269 sayılı Uzman Erbaş kanuna tabi olarak Türk Silahlı Kuvvetleri’nde hizmet vermiş kişilerin, şehit ve gazi aileleri ile çalışmalar gerçekleştirdikleri “Uzmanlar Sosyal Dayanışma Derneği” Kocaeli Temsilciliği çalışmalara başladı.

Kocaeli'de Uzmanlar Derneği ses getirdi
25 Eylül 2017 - 09:44
Merkezi Ankara olmak üzere 43 ilde teşkilatlanma çalışmalarını tamamlayan dernek, 
Kocaeli de Murat Kıvrık'in girişimleri ile faaliyet çalışmalarına başladı. Uzmanlar Sosyal Dayanışma Derneği’nin kuruluş amaçları ile ilgili bilgiler veren Kocaeli İl Temsilcisi Murat Kıvrık, “Derneğimiz uzman er, erbaş, uzman jandarma olarak hizmet vermiş, görevinden emeklilik, maluliyet ya da zorunlu hizmet süresinin dolması gibi nedenlerle kendi isteği ile ayrılan personel ile şehit ve gazi ailelerinin sosyal, kültürel ihtiyaçlarını karşılamak; yerine getirdikleri meslekleriyle ilgili ortak anılarını yaşatmak ve dayanışmalarını devam ettirmek amacı ile kanun hükümlerine göre kuruldu” dedi. Dernek olarak pek çok siyasetçi ve bürokrat ile bir araya geldiklerini söyleyen Murat Kıvrık, görevlerinden kendi isteği ile ayrılan uzman erbaşların kamuda istihdam edilmelerine yönelik, Adalet Bakanlığı tarafından 4 bin kişilik infaz koruma memurluğu kadrosu açıldığını belirtti.
Ayrıca 10/02/2016 tarihinde Gelir vergilerinde yapılan bazı değişiklikler kapsamında 6663/14 maddesinde 18/03/1986 tarihli ve 3269 sayılı uzman erbaş kanununun 5'nci maddesine aşağıdaki ifade eklendi. Uzman Erbaşların 14/7/1965 tarihli ve 657 sayılı devlet memurları kanununun 92'ci maddesi hükmünden yaralanabilmeleri için en az yedi hizmet yılı tamamlamış olmaları gerekir.İbaresi eklemiş ve yasa yürürlüğe giriş tarihinden önce  istifa eden Uzman erbaşlara da kapsatıldı.  06/07/2017 Tarihin İç İşleri Bakanlığı Hukuk Müşavirliği Sayı : 36155494-045.02-E.13941 'lı ve Uzman Erbaş konulu Görüş yazısı ile birçok müstafi uzman erbaş için iş kapısı aralanmış oldu. Pek çok kişinin kamu kurumlarına yerleştirilmesine vesile olduklarını dile getiren Dernek Kocaeli il temsilcisi Murat Kıvrık, “Bundan sonra da aynı azim ve kararlılıkla görev yapan, görevinden ayrılan gazilerimiz ile şehit ailelerimiz için elimizden gelen gayretin fazlasını göstereceğiz. Uzmanlar Sosyal Dayanışma Derneği olarak dayanışma, birlik ve beraberlik ruhunu aşılamak için devletimizin bize verdiği yetki ve kanun çerçevesinde Türkiye'de 81 il ve şahsım olarak da  göz bebeğimiz olan Kocaeli ve bütün ilçelerimiz de faaliyetlerimizi yürüteceğiz” şeklinde konuştu.