Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam

Başkan Demirci, açtı ağzını, yumdu gözünü

Bazı basın yayın organlarında yer alan eski Başkan Yardımcısı Refik Tartar ile ilgili haberler üzerine bir toplantı düzenleyen Çayırova Belediye Başkanı Şevki Demirci, yapılan haberlerin asılsız olduğuna değinerek, bu konuda CHP Çayırova İlçe Başkanı Selahattin Kaya’nın parmağının olduğunu söyledi. Demirci seçimlerin yaklaşmasıyla birlikte ilgisiz alâkasız konuların ısıtılıp ısıtılıp servis edildiğine değindi.

Başkan Demirci, açtı ağzını, yumdu gözünü
28 Ağustos 2018 - 17:16

Bir süre önce ülke genelinde yayınlanan  bazı gazetelerde  da yer alan haberlerde, Çayırova Belediyesi eski Başkan Yardımcısı Refik Tartar’ın belediyeye ait arazi hisselerinden 15 gayrimenkul edindiği, 27 gayrimenkulu olduğu ve 6 bin 500 lira maaş almasına karşın 41 bin lira taksit ödediğinin belirlendiği ifade edilmişti.

Belediye Başkan Yardımcıları Mustafa Malkoç, Orhan Keskin ve Devrim Yılmaz ile birlikte Çayırova Ak Parti Kadın Kolları Başkanı Seyhan Dönmez ve Ak Parti Çayırova Gençlik Kolları Başkanı İbrahim Güler’in de yer aldığı toplantıda konuşan Çayırova Belediye Başkanı Şevki Demirci, İddia edilenlerin hepsinin içinin boş olduğunu ifade ederek, ‘’ Teneke gibi içi boş bunların, seçimlerin yaklaşınca ısıtıp ısıtıp servis yapıyorlar. Bu meselede ne var anlamadım. 20 senedir çözemediğimiz tapu sorununun çözülmesini sağlarken, eski başkan yardımcım Tartar, adamın birinden arsa almış kıyamet koptu.  Hepsi hisseli yerler. Bu yerleri belediyeden satın almamış, vatandaşın yerleri bunlar. Refik arkadaşımız aslında düzgün ve temiz bir insandır, aklında şeytanlık olsa kendisi almaz, bir akrabasını devreye sokardı, bu adam bunları düşünemeyecek kadar salak mı?. Ancak usülde yanlış olmamasına rağmen bir beled,iye başkan yardımcısının uygulama yapılan bir yerden arsa alması bana göre etik değildi. Ben de zaten etik olmadığı için  kendisini görevden aldım. Konuyu da etik kuruluna gönderdik. İçişleri Bakanlığı'ndan müfettişler geldi. 15 gün boyunca inceleme yaptılar.. Yapılan incelemelerde de zaten her hangi bir usülsüzlük çıkmadı. elimizde bunlara dair tüm raporlar var. toplantıdan sonra birer örneğini sizlere vereceğim“ dedi.

 

Geçmiş dönemde Çayırova’da neler olmuş? Hepsini açıklayacağım

 

CHP Çayırova İlçe Başkanı Selahattin Kaya’nın, gerçekte iyi bir insan olduğunu da sözlerine ekleyen Şevki Demirci, ‘’ Ancak bu arkadaş sorumsuzca hareket ederek kahraman olmak istiyor, ben geçmişe dönmem önüme bakarım, fakat eğer geçmişe döneceksek bunlar bu işlerin altından kalkamaz. Bunu CHP İlçe Başkanına söylüyorum.  Benimde elimde bir sürü geçmiş dönemlere ait belgeler var. Çayırova’da peşkeş çekilmemiş yer kalmamış. Hangi milletvekilleri, hangi belediye başkanları bu peşkeşlerin içinde var hepsi belgeleriyle bizim elimizde duruyor. Türkiye gündemine asılsız ve çarpıtılarak yansıttıkları konuyla bizi gündeme getirmek adamlık değil. Çayırova'ya yaptıklarımız ortada. Bugün bu basın toplantısını yaptığımız tesislerden tutun tüm projeler ortada. Asıl CHP İlçe Başkanı Selahattin Kaya'nın usulsüzlüklerini, peşkeş çektikleri arsalarla ilgili belgeleri ben basına vereceğim. Artık ben onların yakasından düşmeyeceğim. Beni yıllardır tanırsınız. Bir şey varsa vardır. Ben kimsenin tek kuruşuna tenezzül etmedim etmem. Yayın yapan tüm yayın kuruluşlarını tekzip için mahkemeye vereceğim. Çayırova'da asla yanlış bir iş olmaz. Hatamız olabilir ama kasıtlı bir yanlışın içinde olmayız. Başkan yardımcılarım, partililerimde dahil dimdik ayaktayız. Kim istiyorsa gelsin sorsun, belge istesin. Kimseye verilemeyecek hesabımız yok. Derdimiz ilçemizin değişimi ve gelişimidir. Bunun dışında dertleneceğimiz bir yanlışımız olamaz. " dedi.

 

Kendi dönemlerinde 200 dönüm arsayı organize olarak peşkeş çektiler

 

Geçmiş döneme ilişkin açıklamalarını sürdüren Demirci, "Millet sana muhalefet görevi vermiş. Ama işleri hep kirlenmişliğin içinde. Kendi yerel idare dönemlerinde 200 dönüm arsa peşkeşini bir belediye başkanı tek başına yapamaz.  Organize olarak parti içinde vekil olarak, belediye başkanı olarak ilçe başkanı olarak kim varsa hepsi bu kirlenmişliğin, yalanın, peşkeşin içindeler. Dürüst değiller. Kendi kirliliklerine bakmadan millete çamur atma politikası uyguluyorlar. Milletin hakkını savunacaklarına, muhalefet görevini yapacaklarına milletin yararına olan ne varsa set çekme derdindeler. Yapılan hizmetleri bile sırf siyaset uğruna yok sayıyorlar. Şimdi bazı şeyleri açıklamam doğru değil. İsimde vermek istemiyorum.  Çayırova'ya tek çivi çakmadan yağmalayanları açıklasam milletin yüzüne bakamazlar. Ama kahramanlık yapan CHP İlçe Başkanı Selahattin Kaya özünde iyi biri ama siyaset yapacağım diye o da doğrunun yanında yer almıyor. Ya çarpıtıyor, ya yalan söylüyor. Yaptığımız hizmetler ortada. Bu kadar iş yaptık ama bu kadar iş yaparken belediyeler borca girer. 25 kuruş borcumuzda yok. "dedi.

 

Refik Tartar, parasıyla peşin alabileceği arsaları yasal hakkını kullanarak taksitlendirmiş. Biz bu uygulamanın da önüne geçtik

 

Görevden aldığı eski Başkan yardımcısı Refik Tartar’ın 6 bin 500 lira maaş almasına karşın 41 bin liralık taksiti nasıl ödediğine dair yöneltilen bir soruyu da cevaplandıran Çayırova Belediye Başkanı Şevki Demirci, Tartar’ın peşin olarak alabileceği arsaların yasal ve faizsiz olarak taksitlendirilmesinin yapıldığını ve kendisinin de bu hakkını kullandığın ifade ederek, ‘’ ben de bilmiyordum, sonra talimat verdim, bundan sonra taksitli satışlarda enflasyon değerinde artış konulmasını sağladım’’ şeklinde konuştu.