Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam

Köşker, çalışmaları anlattı

Gebze Belediye Başkanı Adnan Köşker, 3.5 yılı dolduran icraat dönemini hazırladığı bir sunumla AK Parti Kocaeli il yönetimi ile AK Parti Gebze ilçe teşkilatına özetledi. Sunumunu üç ayrı başlık altında toplayan Başkan Köşker, ilk bölümde göreve başladıkları tarihten itibaren uyguladıkları yönetim ve hizmet anlayışı hakkında bilgi verdi. Köşker daha sonra 3.5 yılda gerçekleştirdiği hizmetleri ve yakında inşasına başlanacak projeleri anlattı.

Köşker, çalışmaları anlattı
10 Ekim 2012 - 10:18
 Gebze Palas Otel’in seminer salonunda gerçekleşen 3.5 yıllık icraat sunumuna AK Parti Kocaeli İl Başkanı Mahmut Civelek ve il yönetim kurulu üyeleri, AK Parti Gebze İlçe Başkanı Cemalettin Kaflı ve ilçe yönetim kurulu üyeleri, belediye başkan yardımcıları, AK Parti Kocaeli İl Kadın Kolları Başkanı Oya Tuncel, AK Parti Gebze İlçe Kadın Kolları Başkanı Vasfiye Aydın, AK Parti Kocaeli İl Gençlik Kolları Başkanı Yusuf Akın ve AK Parti Gebze İlçe Gençlik Kolları Başkanı Samet Coşkun katıldı.
 
HİZMET ALMAK İL OLMAKTAN ÖNEMLİDİR
Yaklaşık bir saat süren sunumunda, kentlerin yönetiminde başarının ancak ekip çalışmasıyla geleceğini belirten Başkan Köşker, “Gebze’de 3.5 yıl gibi kısa sürede gerçekleştirdiğimiz değişim ve gelişimde herkesin, hepimizin emeği var. Bu başarı hepimizindir. Gebze artık kabuğunu kırmıştır. Hemşehrilerimize Kent Meydanı ve Eskihisar Sahili gibi iki güzide mekanı kazandırdık. Gebzeliler bu sayede artık hafta sonlarını geçirmek için İstanbul’a gitmek zorunda kalmıyor. Vaktini Gebze’de geçiriyor. Gebze’de kişi başına düşen yeşil alan miktarını iki katına çıkardık. Yeni projelerle yakında iki buçuk katına çıkacak. Gebze 2004’de Büyükşehir statüsüyle başlayan hizmet serüveniyle, yaşanan ve yaşatan bir kent olma yolunda hızla ilerliyor. Hizmet almak il olmaktan daha önemlidir. Gebze 2004 yılında Büyükşehir Kanunu’nun çıkmasıyla birlikte Büyükşehir Belediye Başkanımızın Gebze’ye  verdiği önemle görülmemiş hizmetler aldı” şeklinde konuştu.
 
HİZMET YÜRÜYÜŞÜNDE 11 ANA SACAYAĞI
2009 yılında göreve başlarken yönetim ve hizmet felsefesi ile, hangi düşünce ve ilkelerle yola çıktıklarını maddeler halinde sıralayan Başkan Köşker, “2009 Yılı Yerel Seçimlerinde partimizin Türkiye genelinde vatandaşlarımıza ve şehirlere vaadi marka şehirlerdi. Bu vizyon doğrultusunda, Gebze Belediyesi olarak, Gebze’yi Marka Şehir yapmak için icraatlarımızı 11 ana sacayağı üzerine bina ettik. Bu  on bir sacayağı ile bugünkü değişimi gerçekleştirdik. Bunları; kurumsallaşma, halkla bütünleşme, Gebze’yi birlikte yönetme, şehrin önceliklerini belirleme, sorunların yerinde tespiti, tasarruf önlemleri, gelir artırıcı çalışmalar, proje odaklı hizmet üretimi, kurumlar arası işbirliği, doğrudan iletişimle medya ilişkilere önem verme ve ilk günden başlayarak kentte bir değişim sinerjisi oluşturma şeklinde sıralayabiliriz” dedi.
 
8 DÜKKAN KENT MEYDANINI FİNANSE EDİYOR
Gebze Kent Meydanı’nın Gebze’de sadece fiziki anlamda değil sosyal ve kültürel anlamda da büyük bir değişim meydana getirdiğini belirten Gebze Belediye Başkanı Adnan Köşker, “60 bin metrekarelik alanla Türkiye’nin en büyük meydanlarından birini Gebze’ye kazandırdık. Kent meydanında gerçekleştirdiğimiz revizyonla ilave 8 dükkan inşa ettik. 8 dükkan bütün kent meydanının maliyetini finanse ediyor. Semt meydanları projemizle Altın Karınca Belediyecilik ödülü aldık. Hazırladığımız projelerle mahallelerimize yeni meydanlar kazandıracağız” dedi.
 
CİVELEK: BELEDİYELERİMİZİN HİÇBİRİNİ BIRAKMAYA NİYETİMİZ YOK
Toplantıda konuşan AK Parti Kocaeli İl Başkanı Mahmut Civelek, Türkiye ve Gebze’ye gerçek anlamda hizmetin AK Parti iktidarı ile birlikte geldiğini ifade ederek, “Gebze Gebze olalı tarihinde bizim iktidarımız dönemindeki kadar hizmet almadı. Gebze Belediye Başkanımıza 3.5 yılda yaptığı güzel işlerden ve hizmetlerden dolayı teşekkür ediyoruz. Başkanımızın sunumundaki bu güzel hizmetler ilçe yönetimi ile belediye başkanının uyumlu çalışmasının bereketidir. Bu güzel hizmetler inşallah bundan sonra da devam edecek. Bizim Büyükşehir ve 11 belediyemizin hiçbirini bırakmaya niyetimiz yok” dedi.
 
KAFLI: ÜYE SAYISINI EN FAZLA ARTIRAN TEŞKİLATIZ
AK Parti Gebze İlçe Başkanı Cemalettin Kaflı da, gerçekleştirdiği hizmetlerden dolayı Başkan Köşker ve ekibini kutlayarak, “Gebze gibi zor ve büyük bir bölgede uyum içinde çalışarak sorunların üstesinden geliyoruz. AK Parti Gebze teşkilatı olarak 22 mahalle ve 18 köyde sistemli bir şekilde çalışıyoruz. Gebze’de üye sayımız 35 bine yaklaştı. Üye sayımız yüzde 10’dan yüzde 17’ye yükseldi. Hem sayı, hem oran olarak üye sayısını en fazla artıran ilçeyiz” diye konuştu.