Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam

Kocaeli'de Basın Onur Günü coşkusu!

Türkiye Cumhuriyeti Kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ilk kez 16 Ocak 1923'te Kocaeli'de düzenlediği basın toplantısının 97. Yıldönümü olarak kutlanan Basın Onur Günü için Kocaeli Gazeteciler Cemiyeti tarafından bir dizi program düzenlendi.

Kocaeli'de Basın Onur Günü coşkusu!
17 Ocak 2020 - 14:50

Türkiye Cumhuriyeti Kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ilk kez 16 Ocak 1923'te Kocaeli’de dönemin önde gelen gazetecileriyle buluşarak düzenlediği ve Cumhuriyet fikrini ilk olarak bu toplantıda paylaştığı basın toplantısının 97. Yıl dönümü kutlandı. Her yıl Basın Onur Günü olarak kutlanan tarihi öneme sahip bu özel günde Kocaeli Gazeteciler Cemiyeti tarafından hazırlanan programlarda kent protokolü ve Kocaeli basını bir araya geldi.

GÜN BOYU BİR DİZİ PROGRAM

Sabah saatlerinde buluşan heyet ilk olarak Tren Garı’nda buluşarak 16 Ocak 1923 ruhuyla Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün karşılanmasını andı. Ardından Atatürk Anıtı’na çelenk bırakan heyet, o tarihte Atatürk’ün basın toplantısını düzenlendiği Av Köşkü Kasr-ı Hümayün’de düzenlenen programda bir araya geldi. Bu programda yapılan konuşmaların ardından basın toplantısı canlandırılırken, drone ehliyeti kursunu başarıyla tamamlayan gazetecilere ise ehliyetleri teslim edildi.

GAZETECİLER BALODA BULUŞTU

Gündüz programlarının ardından verilen bir aradan sonra basın mensupları Başiskele Sahilde bulunan Tryp by Wyndham Otel’de gerçekleştirilen Basın Onur Günü Balosu’nda bir araya izmir escort geldi. Baloya, Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Yaşar Çakmak, Kocaeli Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Cemal Kaplan ve çok sayıda gazeteci katıldı.

KAPLAN’DAN TEŞEKKÜR

Programda konuşma yapan Kocaeli Gazeteciler Cemiyeti (KOGACE) Başkanı Cemal Kaplan, “Göreve geldiğimiz günden bu yana çok çalıştık. Projeler hayata geçirdik. İzmit’te Medya Evi projesini arkadaşlarımızın kullanımına açtık. 16 Ocak Kocaeli basını ve ulusal basın için oldukça önemli bir gün. Bugün de bir dizi program düzenledik. Av Köşkü’nde düzenlenen program yoğun katılımla gerçekleşti. Hepinize katılımınızdan dolayı teşekkür ediyorum” dedi.

 “EMEKÇİLERE SAYGI DUYMAK GEREKİR”

Programda konuşan Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Yaşar Çakmak, “16 Ocak sizin gününüz, hayırlı uğurlu olsun. 1923’te Gazi Mustafa Kemal Atatürk Kocaeli’de gazetecilerle birlikte ilk defa Cumhuriyeti telaffuz etti. 16 Ocak’ta Kocaeli var, Cumhuriyet var. Böyle bir tarih gazetecilere yakışır. Gece gündüz haber peşinde koşan emekçilere saygı duymak gerekir” ifadelerini kullandı.

SÜRPRİZ HEDİYELER

Kocaeli Gazeteciler Cemiyeti tarafından düzenlenen Basın Onur Günü Balosu’nda gece-gündüz demeden çalışarak vatandaşa haber ulaştırmak için gayret gösteren gazetecilere sırt çantası ve termos hediye edildi. Ayrıca verilen çekiliş numaralarıyla birlikte düzenlenen çekilişte şanslı kişilere sürpriz hediyeler dağıtıldı.

ESKİ MESLEKTAŞLARINA MUHTEŞEM BİR GECE YAŞATTI

KOGACE’nin düzenlenen Basın Onur Günü Balosu’nda üyelerine yaptığı bir diğer sürpriz ise uzun yıllar Kocaeli’de oturan ve daha önce birçok gazetede görev alan Semiha Lavas’ın sahne almasıydı. Bir süredir müzikle ilgilenen ve single albümünü çıkartan Semiha Lavas, gecede seslendirdiği birbirinden güzel şarkılarla Kocaelili gazetecilere muhteşem bir gece yaşattı. Zaman zaman seslendirdiği duygusal şarkılarla duygulandıran, zaman zaman da söylediği eğlenceli şarkılarla gazetecilere unutulmaz bir gece yaşatan Semiha Lavas, “Bugün özel bir gün. Birçoğunuzu tanıyorum. Sahne de tanıdığın kişilere şarkı söylemek aynı bir heyecan veriyor. Basın Onur Günü’nü kutluyorum. Bugün biz bize eğleneceğiz” dedi.

KOGACE’DEN TEŞEKKÜR MESAJI

Basın Onur Günü Balosu’nun ardından aile fotoğrafı çektiren Kocaeli Gazeteciler Cemiyeti sosyal medya hesabından teşekkür mesajı yayınladı. 400 Üyemiz ile Türkiye'nin en aktif, en güçlü, en donanımlı, en katılımcı basın örgütü, Kocaeli Gazeteciler Cemiyeti, fotoğraf karelerine sığmayacak kadar büyük bir aile. Basın Onur Günü etkinliklerimiz kapsamında, Basın balomuza geniş katılım gösteren üyelerimize teşekkür ediyoruz.