Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam

Ulaşıma gelen zam vatandaşların tepkisine yol açtı!

Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Koordinasyon Merkezi’nin (UKOME), 5 Eylül’de yapılan toplantısında toplu taşıma ücretlerine yapılan yüzde 8 ile 10 arasındaki zam oranları tüm hatlarda uygulanmaya başlandı.

Ulaşıma gelen zam vatandaşların tepkisine yol açtı!
26 Eylül 2019 - 11:42
Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın’ın UKOME kararını imzalamasının ardından zamlı tarife uygulanacak şekilde çalışma yapılmaya başlandı.
 
MEMNUN OLMADILAR
UKOME toplantısında alınan zam kararı ile birlikte Kocaeli genelinde bulunan 500 toplu taşıma tarifesine zam geldi. UKOME’nin Kocaeli Üniversitesi tarafından hazırlanan rapor doğrultusunda yaptığı zam ne vatandaşı ne de özel halk otobüslerinin sahibi olan esnafı memnun etmedi. 5 Eylül’de alınan zam kararı tüm tarifelere uygulandıktan sonra imzaya açıldı. UKOME’nin tüm katılımcıları tarafından imzalanan karar artık hayata geçti.
 
ÖĞRENCİYE İNDİRİM
Kocaeli Büyükşehir Belediyesi zam kararı ile birlikte öğrenci ve indirimli biniş yapan vatandaşlara destek kararını da sürdürdü. 3 lira ve altında olan öğrenci ücretlerinin 40 kuruşunu, 3 liranın üzerinde olan öğrenci ücretlerinin 60 kuruşunu, 3 liranın altında olan indirimli binişlerin 15 kuruşunu, 3 liranın üzerinde olan indirimli binişlerin ise 30 kuruşunu Büyükşehir ödeyecek.
 
DENİZ ULAŞIMINA DA ZAM
Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından deniz ulaşımına da zam yapıldı. İlçeler arası 3,30 TL olan tam ücret 3,75 TL’ye, 2,45 TL olan indirimli ücret 2,75 TL’ye, 1,75 TL olan öğrenci ücreti ise 2,00 TL’ye çıkarıldı. Tramvayın da yeni ücreti belli oldu. 1,75 TL olan tam tramvay ücreti 2,00 TL’ye, 1,25 TL olan indirimli tramvay ücreti 1,50 TL’ye, 1,00 TL olan tramvay öğrenci ücreti ise 1,25 TL’ye çıkarıldı.