Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam

Darıca'da 7 okula kodlama sınıfı yapılacak

Büyükşehir tarafından okullara kodlama sınıfı yapılması ile ilgili projenin ilk etabında 80 okula sınıf yapılmasına karar verildi. Hangi okullara kodlama sınıfı yapılacağı belli oldu. Mobilya ve sistem ihaleleri yapılan sınıfarda çalışma başladı

Darıca'da 7 okula kodlama sınıfı yapılacak
04 Mart 2020 - 11:48
Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından daha önce dağıtılan tablet bilgisayarlar yerine okullara kodlama sınıfı kurulması ile ilgili mobilya ihalesinin ardından, bilişim malzemesi alım ihalesi de yapıldı. Sınıfarda kodlama sisteminin alt yapısı ve bilgisayarları, robot eğitim çipleri, televizyon üniteleri 3 ayrı ihale ile alıma gidildi. Alt yapı kurulumu ve bilgisayar alımı için 2 firma, robot çipleri için 6 firma, televizyon üniteleri için ise 5 şirket ihaleye girdi. Daha önce mobilya ihalesi yapılan sını§arda tadilat çalışmaları da başladı. Büyükşehir Belediyesi tarafından öğrencilere dağıtılan tablet bilgisayarlar yerine artık tüm okullarda kodlama sınıfı yapma hedefinin ilk adımı atıldı. Daha önce mobilya alım ihalesi yapılan sını§ar için bilişim malzemeleri alım ihalesi de yapıldı. Yapılan ihale ile ilk etapta Karamürsel’de 2, Gölcük’te 7, Başiskele’de 4, Derince’de 7, İzmit’e 20, Kartepe’de 5, Kandıra’da 2, Çayırova’da 2, Darıca’da 7, Dilovası’nda 4, Gebze’de 11, Körfez’de 8 olmak üzere 79 lise ve ortaokulda ve Büyükşehir Bilim Merkezi’ne 1 olmak üzere toplam 80 kodlama sınıfı yapacak.

DARICA: Darıca 60. Yıl Ortaokulu, Darıca Zeki Gezer Ortaokulu, Darıca Aslan Çimento Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Şehit Hasan Kaya Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi, Darıca Fen Lisesi, Deniz Yıldızları Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Darıca Gökşen Mustafa Yücel Anadolu Lisesi.