Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam

Mecliste Karabacak ile CHP Grubu arasında yine sert tartışma!

Darıca Belediye meclis toplantısında Başkanı Şükrü Karabacak ile CHP Grubu arasında yine sert tartışma yaşandı.

Mecliste Karabacak ile CHP Grubu arasında yine sert tartışma!
05 Şubat 2019 - 16:47
CHP Grubu adına söz alan Şinasi Serdar’ın, Piri Reis Mahallesi Yeşim Sokak’ta inşaat çalışmasındaki olumsuzlukları fotoğraflarla anlatmak istemesine sinirlenen Başkan Karabacak;’’ İzin vermiyorum. Eften püften konuşmalarla meclisi meşgul etmeyin’’ deyince tartışma yaşandı. Başkan Karabacak tartışmayı görüntüleyen gazeteciyi de fırçaladı.
Darıca Belediyesi Şubat ayı meclis toplantısı yapıldı. Belediye Başkanı Şükrü Karabacak başkanlığında yapılan meclis toplantısında Portekiz’de yapılan Avrupa Şampiyon Kulüpler Kros mücadelesinde U20 kategorisinde ülkemizi temsil eden, takım halinde şampiyon olan Darıca Belediyesi Eğitim Spor Kulübü atletlerine 6, antrenörlere ise 4 cumhuriyet altını verilmesi kararlaştırıldı.
Toplantıda müdürlükten gelen evraklar kabul edildi. Komisyon raporlarının görüşmelerinde 2019 yılı meclis ve komisyon oturum ücretleri ilk altı ay için 510 TL, belediye encümen üyeleri için yine ilk 6 ay için 979 TL, belediye encümen üyesi memurlar içinde 489 TL olarak belirlendi.
2019 yılı meclis üyesi Başkan Yardımları ücretlerinde ise; 2019 yılı ilk 6 ayı için 9 bin 405 TL olması yönündeki teklifi Başkan Karabacak az bulduğunu söyledi. Başkan yardımcılarının şehri yöneten insanlar olduğunu namerde muhtaç etmemek gerektiğinin altını çizen Başkan Şükrü Karabacak;’’ yapılan zammı az buluyorum. Daha yüksek olabilirdi ancak meclisin kararına saygılıyım alınacak karar geçerli olacaktır.’’ Dedi. Yapılan oylamada Başkan yardımcılarına yapılan zam meclis üyelerince kabul edildi.
Toplantıda 2019 yılı zabıta mesai ücretleri kabul edilmesinin ardından önergeler görüşüldü. CHP Grubu adına Şinasi Serdar, Piri Reis Mahallesi Yeşim Sokak’ta inşaat çalışmasında gerekli tedbirlerin alınmadan kontrollerin yapılmadan toprak kazısı yapılması sebebiyle yolun çökmesiyle elektrik, su, doğalgaz ve kanalizasyon sisteminin zarar gördüğünü önlem alınamadığı takdirde mal ve can kayıplarına neden olacağını söyledi. Başkan Şükrü Karabacak’ta inşaat çalışmasını yapan şahıslar hakkında ceza uygulanmasını ve haklarında suç duyurusunda bulunmasının talimatını verdi. Şinasi Serdar’ın konuyu fotoğraflarla anlatmak istemesine kızan Başkan Karabacak;’’ tamam gerek yok. İzin vermiyorum. Eften püften konuşmalarla meclisi meşgul etmeyin’’ deyince Şinasi Serdar ile Başkan Şükrü Karabacak arasında tartışma yaşandı. Başkan Karabacak bu arada Şinasi Serdar’ın konuşmasını görüntüleyen basın mensuplarını da sert üslupla 2 sefer uyardı.
Bu arada CHP Darıca Belediye Başkan adayı Yakup Törk ve partililerde meclisi toplantısını takip etti.