Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam

Darıca-Gebze Metro Projesi onaylandı!

Darıca sahilinde başlayıp Gebze OSB’ye kadar uzanacak yaklaşık 15 kilometre uzunluğundaki Gebze-Darıca Metro Projesi'nin teknik alt yapı sondaj çalışmaları tamamlandı.

Darıca-Gebze Metro Projesi onaylandı!
31 Temmuz 2017 - 12:20
Metro projesi hakkında gazetemize açıklamada bulunan Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri İlhan Bayram, Gebze-Darıca Metro Projesi güzergâhının jeolojik ve jeoteknik parametreleri, tünel ve istasyon tasarım koşullarının belirlenmesi amacı ile bölgenin jeolojik yapısı, depremselliği ve jeofizik yöntemler ile araştırılması tamamlandı. Alt yapı çalışmaları kapsamında, 20 adet istasyon sondajı,4 adet depo ve gerisi hat sondajı olmak üzere 68 noktada toplamda 2 bin 939 metre sondaj çalışması yapıldı.
 
PROJE ONAYLANDI 
Projenin alt yapı teknik çalışmaları İngiliz firması Ove Arup Partners Internatıonal Ltd.ve Arup Mühendislik ve Müşavirlik Ltd. Şti. ortak girişimi tarafından yapıldı. Uzun yıllar süren titiz bir çalışma yürüten firma projeyi geçtiğimiz aylarda tamamladı. Proje, Altyapı Yatırımlar Genel Müdürlüğü tarafından onaylandı ve ihale aşamasına getirildi.
 
İHALE, 2018’İN BAŞINDA
Projenin bölge coğrafyasına uygun hale getirmek için titiz ve kapsamlı bir çalışma yürütüldüğünün altını çizen Genel Sekreter Bayram, uzun yıllar önce alt yapı çalışmalarına başlanan projenin kusursuz şekilde tamamlandığını söyledi. Bayram, “Yapılacak olan Gebze-Darıca Metro Projesi, Büyükşehir Belediyemizin en yüksek maliyetli projesi olacaktır. Öz kaynaklarımızla yapacağız. Proje hazır, ihale aşamasına geldi. 2018’in hemen başında ihaleye çıkıyoruz. ilk kazmayı ise aynı yılın ortalarında vuracağız” dedi. 
 
12 İSTASYON OLACAK
Metro projesi, Darıca sahilinden başlayıp Gebze OSB’ye kadar uzanan yaklaşık 15 kilometre uzunluğunda olacak. Güzergâh boyunca Darıca Sahili İstasyonu, Farabi Devlet Hastanesi İstasyonu, TCDD Tren İstasyonu, Fatih Devlet Hastanesi İstasyonu, Gebze Merkez İstasyonu, Gebze Belediye- Akse Sapağı İstasyonu, Gaziler İstasyonu, Güzeller OSB İstasyonu, GOSB İstasyonu, Balçık Sanayi İstasyonu, Mollafenari Sapağı İstasyonu ve Mollafenari Köyü İstasyonu olmak üzere toplam 12 istasyondan oluşacak.
 
TRAFİĞE TAKILMADAN
Büyükşehir Belediyesi, uzun yıllardır kent içi, şehirlerarası ve çevre yollarındaki trafiği rahatlatmak için uğraşıyor. Darıca-Gebze Metro Projesi’nin yapımındaki neden Gebze’de oturan Üsküdar ve Kadıköy gibi ilçelerde çalışanların sayısı oldukça fazla. Bu hat Marmaray’a bağlandığında, bu güzergâhtaki trafiğe takılmadan, daha kısa sürede ulaşım sağlanacak. Metro tamamlanıp hizmete girdiğinde günlük 4 bin 800 yolcu taşıma ön görülüyor.