Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam

EMEP: Ulaşım halk yararına sağlanmalı

Emek Partisi Kocaeli İl Örgütü, ulaşıma gelen zam sonrası "Ulaşımın kâr amacıyla değil, halk yararına sağlanan bir hizmet olarak verilmesi için tepkimizi gösterelim" dedi.

EMEP: Ulaşım halk yararına sağlanmalı
08 Eylül 2019 - 18:46

Emek Partisi İl Başkanı Arzu Erkan, ulaşıma gelen zammı yaptığı şu yazılı açıklamayla değerlendirdi:

Otobüslerden tramvaya, okul servislerinden otoparklara kadar ulaşımın her alanına bir kez daha zam geldi. Hayatın her alanına gelen zamlarla boğuşan işçileri ve emekçileri bu kez de ulaşım zammı vurdu! 

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Ulaşım ve Trafik Yönetimi Dairesi Başkanlığı (UKOME) toplantısından zam üstüne zam çıktı. Otobüs Ulaşım ücretleri Şehir içi ulaşımda 2,75 TL olan tam ücreti 3,00 TL’ye, 2,00 TL olan indirimli ücreti 2,25 TL’ye, 1,50 TL olan öğrenci ücreti 2,00 TL’ye çıkarıldı. Belediyenin karşılamasıyla indirimli karta ulaşım ücreti 2,15 TL, öğrenciye ise 1,60 TL olarak yansıyacak. Taşımacılığın her alanına gelen zamlar ise saymakla bitecek cinsten değil. Henüz açıklanmasa da ilçe otobüslerine (Körfez, Gebze, Kartepe vb.) gelecek zamlar da bu zamları takip edecektir.

 

'ULAŞIMI KÂR ALANI GÖRÜYORLAR'

Zaten ulaşımın en pahalı olduğu kentlerden biri olan Kocaeli’de okullar açılmadan hemen önce uygulanan bu zamlar, kıt kanaat geçinmeye çalışan, borç ile borç döndüren Kocaeli halkına yapılan büyük bir zulümdür. Belediye kaynaklarının, halkın parasının kimlere nasıl peşkeş çekildiği tüm ülkede bir bir ortaya çıkarken, çarkını döndürmek isteyenlerin krizin yükünü halkın sırtına bindirmesinin yeni bir örneğidir bu zamlar. Belediye elindeki kaynaklarla kolayca, ucuz, konforlu ve güvenli bir ulaşım sağlayabilecekken, ulaşımı bir hizmet alanı olarak değil, kâr alanı olarak görüp buna göre hareket ediyor! 

 

'HEP BERABER DEĞİŞTİREBİLİRİZ!'

İstanbul’da belediyenin halkın cebinden kiraladığı yüzlerce araç açıktan sergileniyor bugünlerde. Kocaeli Büyükşehir’de ne kadar kaynağın yönetenlerin yakınlarının altına araç çekmeye harcandığını bilmiyoruz bile. Kendilerini bizlerin cebinden konfor içinde yaşatanlar, bizlere sefaleti reva görüyor! 'Güncelleme', 'Maliyetler arttı başka şansımız yok' diyerek kimseyi kandıramazsınız. Yapılan açıktan halkın cebine saldırmaktır. Maliyetleri artıran ekonomi politikalarını uygulayan iktidarın da, İstanbul’da sayısız aracı kendilerine kiralayanların da, zammı kabul edecek olan  Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin de anlayışı, yönetenleri aynıdır.

 

İşçilerin, emekçilerin ücretlerine yılda 1 kere, kuruş kuruş zam yapılırken, en temel ihtiyaçlarımızın hepsine yılda onlarca zam geliyor. Ulaşım zammı da dahil olmak üzere zamların geri alınması için birleşelim, mücadele edelim. Ulaşımın kâr amacıyla değil, halk yararına sağlanan bir hizmet olarak verilmesi için tepkimizi gösterelim. Sefalete mahkûm değiliz! Hep beraber değiştirebiliriz!