Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam

Törk, mühendisleri ziyaret etti

CHP Darıca Belediye Başkan Adayı Yakup Törk ve beraberinde meclis üyesi adayları Elektrik Mühendisleri Odası, Mimarlar Odası, İnşaat Mühendisleri Odası başkanlarının ve yöneticilerinin evsahipliği yaptığı TMMOB Gebze Şubesine bir ziyaret düzenledi.

Törk, mühendisleri ziyaret etti
07 Mart 2019 - 09:40
Törk ziyareteti esnasında, "Ben buraya misafir olarak gelmedim. Yuvama gelmiş olarak nitelendiriyorum. Mesleğime ilk başladığım günden itibaren burasıda benim evim oldu. Beni bu denli bağrına basan tüm yöneticilerime ve mühendis arkadaşlarıma teşekkür ediyorum."dedi. Darıca için hayata geçirmek istediği projelerinde başlıklar halinde tanıtımını yapan CHP Darıca Belediye Başkan Adayı Yakup Törk daha sonra mühendislerin ve oda başkanlarının fikirlerini aldı.

Darıca'nın sahip olduğu zemin açısından deprem rsikinin en fazla olduğu nokta olarak nitelendiren İnşaaT Mühendisleri Odası Başkanı Ahmet Kadı, "Olası bir büyük depremde acı kaybın 1999 depreminden daha fazla olacağını düşünüyorum. Burada toplanma merkezinin hayata geçirilmesi ile birlikte binaların yueni bir düzenlemeden geçmesi gerekir. Çünkü Darıca yeni bir şehir değil. 1999 depremi de dahil birçok irili ufaklı depremde hasar gören evler var. Bu eski evlerde yaşayan insanların bugün itibari ile can güvenlikleride tehlikededir. Yeni bir imar düzenlemesi ile bu eksikliklerin ve aksaklıkların gözden geçilmesi gerekiyor. Bunuda teknik anlamda hayata geçirecek ve düzenlemeleri yapacak donanıma sahip bir isim olan Yakup Törk'ün çözeceğini düşünüyorum. Şayet seçilirde böyle bir düzenleme içine girerse arkasında bin kişilik bir mühendis ekibi ile kendisine bir çalışma sağlarız. Darıca'da yaşanacak bir depremde yardımların insanlara ulaşması, insanlarında yardıma ulaşması için ulaşım planlamaları, toplanma merkezleri de şehir donatılarının içinde yer almalıdır. Bu ancak bir mühendis eliyle gerçekleşebilir." dedi.
 

TÜM RİSKLERİ GÖZE ALACAĞIM

İnşaat Mühendisleri Odası Başkanı Kadı'nın bu konuda yaptığı açıklamaların ardından konuşan CHP Belediye Başkan Adayı Törk, "Darıca'nın yeni bir imar düzenlemesine ihtiyacı olduğu net ve kesindir. Şayet seçilirsem tüm rizkleri göze alarak bu düzenlemeleri gerçekleştireceğim. Toplanma merkezleri ve yardımlara ulaşılacılar ulaşım projelerim hazır. Bebekli ailelerden yaşlı vatandaşımıza, engelli vatandaşlarımıza kadar tüm Darıca halkının deprem esnasında gerekli can güvenliği sağlanacak önlemlerinin yanısıra hasarlı binaların depreme dayanıklı hale gelmesini sağlayacak olan kentsel dönüşüm projem de 40 projem arasındadır."dedi.