Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam

Darıca Bilgi Evi'nde Aşure kardeşliği

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı olarak faaliyet gösteren Darıca Kazım Karabekir Bilgi Evi öğrencileri Muharrem ayı nedeniyle aşure programı düzenledi.

Darıca Bilgi Evi'nde Aşure kardeşliği
13 Kasım 2014 - 15:53
 Bilgi Evi’nde eğitmenleriyle birlikte aşure pişiren ve daha sonra yiyen öğrenciler, birlik ve beraberlik mesajları verdi.
 
VELİLERDE KATILDI
Darıca Kazım Karabekir Bilgi Evi’nde düzenlenen etkinliğe öğrenciler, öğretmenler ve veliler katıldı. ''Rahmete Vesile Affa Bahane Zamanlardan Bir Zaman:''Aşure Günü''adlı programda; peygamberler tarihinde Aşure Günü'ne denk gelen olaylar anlatıldı. Muharrem ayının önemi, aşure gününün önemi ve bu günde kendilerine lütuf ve ihsanda bulunulan on peygamberden söz edildi.
 
BARIŞ VE SEVGİ DAİM OLSUN
 Kerbela olayına da değinilen etkinlikte, bu tür olayların insanlığı ayrıştırmak yerine barış ve sevgiye vesile olması gerektiği kaydedildi. Bu mübarek zamanların Allah'ın kullarını affetmek ve onlara lütufta bulunmak için bir vesile olarak yarattığından ve Allah'ın rahmetinin genişliğinden bahsedilen program hep birlikte edilen dualardan sonra öğrenciler için hazırlanan aşure ikramı ile sona erdi.