Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam

Okullardan herkes yararlanacak

Milli Eğitim Bakanlığı Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü’nün ülke genelinde 29 Aralık 2011, ilimizde ise 9 Mart 2012 tarihinde uygulamaya koyduğu “Okullar Hayat Olsun” projesi kapsamında ilimizde yürütülen çalışmaları değerlendirmek üzere ilk toplantı Kocaeli’de düzenlendi.

Okullardan herkes yararlanacak
15 Kasım 2012 - 09:14
 Milli Eğitim Bakanlığı Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü’nün ülke genelinde 29 Aralık 2011, ilimizde ise 9 Mart 2012 tarihinde uygulamaya koyduğu “Okullar Hayat Olsun” projesi kapsamında ilimizde yürütülen çalışmaları değerlendirmek üzere ilk toplantı Kocaeli’de düzenlendi.Okulların eğitim saatleri dışında öğrencilere ve halka açılması amacıyla yürütülen proje kapsamında ilimizde yapılan çalışmalarla ilgili slayt gösterimi ile başlayan toplantıya Müsteşar Yardımcısı Prof. Dr. Ersöz başkanlık yaptı.
 
OKULLARI SEVİMLİ KILMAK
Proje kapsamında Kocaeli’de yapılan çalışmalarla ilgili bilgi veren Kocaeli İl Milli Eğitim Müdürü Nevzat İspirli, “Bu proje ile yerel yönetimler, orman işletme müdürlüğü, Sivil Toplum Kuruluşları, anne-baba gibi paydaşlar bir araya gelerek okulu sevimli kılmaya, nefes alınan ve stresin atıldığı, insanların mutlu olduğu mekanlar haline dönüştürülmesi hedefleniyor. Paydaşlarımıza itimat ediyorum. Okulların hayat olma sürecinde istenilen kıvama gelmesi sağlanacak. Amacımız; okulunu seven öğrenci, okullar ile barışık veli profili ortaya çıkarmak.”dedi. Müsteşar Yardımcısı Ersöz proje kapsamında okullarda geleneksel oyun çizgileri oluşturulacağını söyleyerek: “Okulun soğuk yüzünü ortadan kaldıracağız. Okul milletin malı haline gelecek. Ülkemizde 70 ilde 650 ilçe belediyesinde protokol imzalandı. Okul binaları milli servet. Bu mekanların optimum düzeyde kullanılması gerekiyor. Okullarda düzenlenen kurslar sayesinde kurs arkadaşlığı ile komşuluk ilişkilerini de yeniden tesis etmiş olacağız. Okullarda Z kütüphane oluşturacağız. Okulların giriş katında 2 sınıfı birleştirerek 70-80 metre kare alan oluşturacağız. Kütüphane ve bilgisayar odalarını birleştireceğiz. Zenginleştirilmiş kütüphane hizmeti vereceğiz. Her okulun bahçesinde geleneksel oyunlardan olan seksek, pusula, labirent, yakan top gibi oyun alanları çizilecek. Etkinliklerin ardından temizlik belediye ekipleri tarafından yapılırken güvenlik hizmeti de yine yerel yönetimler tarafından verilecek. Yerel yönetimlere projenin sağlıklı bir şekilde yürütülmesinde büyük görev düşüyor.”dedi.