Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam

Yağmurda dahi direnişlerini sürdürüyorlar!

Darıca'da bulunan VİP Giyim'de direniş 36'ncı gününde devam ederken skandal bir gelişme yaşandı. Polis, işçilerin yağmurdan korunmak için kurduğu çadıra el koydu.

Yağmurda dahi direnişlerini sürdürüyorlar!
24 Aralık 2019 - 22:38
Deri ve tekstil sektöründe faaliyet gösteren iş yerlerinde örgütlenme hakkı bulunan Deriteks Sendikası bir süre önce Darıca’da bulunan VİP Giyim isimli iş yerinde örgütlenme çalışması başlattı. Sendika üyesi olan 20 işçi işten atılarak işçilere gözdağı verildi. Deriteks Sendikasına üye olan işçiler, fabrika önünde direniş başlattı.

DİRENİŞ 36'NCI GÜNÜNDE
Yağmur ve soğuk hava koşullarında rağmen hak, adalet ve emekleri için direnişe devam eden işçiler bugün direnişin 36'ncu gününü geride bıraktı. Direniş kapsamında bir süre önce kurulan çadıra müdahale etmeyen polis, bugün yağan yağmurla birlikte direniş alanına geldi. Direnişteki işçilerin yağan yağmurdan ve soğuk havadan korunmak için kurduğu çadır polis tarafından kaldırıldı. İşçiler soğuk hava ve yağmura rağmen direnişi devam ettireceklerini açıkladı. VİP Giyim işçileri talepleri kabul görene dek direnişe devam edecek.