Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam

Darıca CHP'den 18 Mart Mesajı

Cumhuriyet Halk Partisi Darıca İlçe Başkanı Yakup Törk, 18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi ve Şehitlerimizi Anma Günü dolayısıyla bir mesaj yayımladı. Çanakkale Savaşı’nda verilen mücadelenin zaferle sonuçlanmasının bütün bir milletin ortak azmiyle gerçekleştiğini belirten Törk mesajında şunları ifade etti:

Darıca CHP'den 18 Mart Mesajı
17 Mart 2018 - 13:56

“Çanakkale deniz ve kara savaşları, Türk Ulusal tarihinin 1800’lü yıllarının hemen hemen çoğunluğunda görülen yenilgilerden sonra askeri ve siyasal varlığını kanıtladığı savaşlardır. 18 Mart Zaferi, düşman donanmalarının 1915 yılı başlarında İstanbul’a girmelerini önleyen tarihi bir zaferin ilk kıvılcımı olmuştur. 18 Mart kıvılcımı olmasaydı, Osmanlı İmparatorluğu’nun başkenti İstanbul İtilaf devletlerince işgal edilecek, Almanya’nın yenilgisi çabuklaşacak ve muhtemelen Rusya’da 1917 Bolşevik İhtilali gerçekleşmeyecekti. Bu yüzden, 18 Mart ve onu izleyen Çanakkale Savaşlarının, ulusal tarihimize ve dünya tarihine etkileri çok önemlidir.

 

Çanakkale Savaşı bir milletin yeniden doğuş efsanesidir. Bu mücadelenin zaferle sonuçlanması, bütün bir milletin ortak azmiyle gerçekleşmiş ve Çanakkale Savaşları’nın unutulmaz kahramanı, Anafartalar Grup Komutanı Mustafa Kemal’in başarısı, ileride başlayacak Ulusal Kurtuluş Savaşı’mızın kaynağı olmuştur.

 

Bugün bu topraklarda dinimizi, dilimizi, örfümüzü özgürce yaşayabiliyorsak, bayrağımız dalgalanabiliyorsa, Çanakkale Savaşlarının ve daha sonra yaşanan savaşların kahramanlarına çok şey borçlu olduğumuzu asla unutmamalıyız. Bu duygu ve düşüncelerle, başta Cumhuriyetimizin kurucusu, Ulu Önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere, tüm şehitlerimizin ve gazilerimizin aziz hatıraları önünde saygıyla eğiliyorum.”