Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam

Adım adım şampiyonluğa! 3-1

Akademi Ligi’nde mücadele eden temsilcimiz Darıca Gençlerbirliği U -15 takımı, Nenehatun Stadı’nda konuk ettiği lider İnegölspor’u muhteşem bir futbolla 3-1 devirerek zirvenin yeni sahibi oldu. Mustafa Sümer’in talebelerine galibiyeti getiren goller, Enes Gökgöz (2) ve Berke Malkoç’tan geldi.

Adım adım şampiyonluğa! 3-1
25 Şubat 2019 - 08:04
A takım bazında sıkıntılı günler geçiren Darıca Gençlerbirliği, alt yapısıyla gülüyor. Bölgesel Gelişim Ligi’nde şampiyonluk mücadelesi veren U-15 takımı, 40 puanlı lider İnegölspor’u ağırladığı kritik 90 dakikadan 3-1’lik zaferle ayrılarak puanını 42’ye yükseltip zirveyi ele geçirdi. Nenehatun Stadı’nda çok soğuk bir havada oynanan karşılaşmaya taraftarlarının desteğiyle başlayan sarı yeşil kramponlar, mücadelenin ilk çeyrek bölümünde temkinli bir futbol sergilerken, ilerleyen dakikalarda oyundaki ağırlığını hissettirdi.
 
GOL PERDESİNİ BERKE AÇTI
Nenehatun Stadı’nda beklenen gol 20.dakikada geldi. Sol kanattan gelişen atakta, günün başarılı isimlerinden Berke Malkoç, ayağının ‘burun’ diye tabir edilen kısmıyla yaptığı düzgün vuruşla topu fileler ile buluşturarak maçın gol perdesini açtı. Golün şokunu atamayan Bursa temsilcisi karşısında etkili oyununu sürdüren Mustafa Sümer’in öğrencileri, 24’te farkı 2’ye çıkardı. Savunmadan ileriye çıkan Enes Gökgöz, ceza sahası çizgisi üzerinden kalecinin uzanamayacağı uzak köşeye nefis bir vuruş yaparak skoru 2-0’a taşıdı. 31.dakikada İnegölspor, savunmamızın bir anlık dalgınlığında beklenmedik bir gol bularak devreye umutlu girdi: 2-1
 
ENES FİŞİ ÇEKTİ
Mücadelenin ikinci yarısına skor üstünlüğüyle başlayan ve nitekim rölantide bir oyun sergileyen Darıca G.B U-15 takımı, zaman zaman tansiyonun yükseldiği maçta, başarılı bir savunma yaptı. Karşılaşmanın son bölümünde Enes Gökgöz’ün ayağından bir gol daha bulan sarı yeşilliler, mücadeleden 3-1 galip ayrılarak hak ettiği bir zafer aldı. İki takım da mücadeleyi 10’ar kişi tamamlarken, Darıca G.B bu sonucun ardından puanını 42’ye yükselterek ligin bitimine 4 hafta kala zirveye kuruldu. Sarı yeşilliler gelecek hafta deplasmanda 41 puanlı Gölcükspor’a konuk olacak.