Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam

Vatandaşlarını kaçıran Suriyeliler tutuklandı

Darıca’da Suriye Uyruklu M.M’yi kaçıran ve vücudunda sigara söndürerek işkence eden daha sonra da yakınlarını arayarak fidye isteyen 10 şüpheliden 8’i polisin yaptığı sıkı takip sonucu yakalandı Emniyetteki sorgularının ardından mahkemeye sevk edilen 8 sanık tutuklanırken, firarda olan 2 kişinin yakalanması için polis çalışma başlattı.

Vatandaşlarını kaçıran Suriyeliler tutuklandı
01 Eylül 2019 - 12:35

Darıca Emniyet Müdürlüğü Asayiş Büro Ekiplerine önceki gün gelerek şikayette bulunan Suriye uyruklu S.E. isimli kadın tanımadığı bazı şahısların kendisini telefonla arayarak  eşi M.M’’yi kaçırdılarını söylediklerini ve serbest bırakılması için 6 Bin TL . tutarında fidye istediklerini taleplerinin karşılanmaması halinde  M.M.’yi öldüreceklerini söyleyerek yardım talebinde bulundu. 

Fidyenin verileceği adrese giden polis, parayı almak için gelen M.Ç., Ş.K. ve Suriye uyruklu A.H isimli şüphelileri yakalayarak göz altına aldı.

M.M.’nin daha önceden çaldığı bir cep telefonu nedeniyle 2 kişi tarafından kaçırılarak bir iş yerinin bodrum karına götürüldüğü ve burada darp edilip vücudunda sigara söndürüldüğü de ifade edilirken, eşofman ipinin de boynuna geçiriilerek boğmakla tehdit edildiği öne sürüldü.

Çaldığı telefon karşılığında M.M.’nin amcasından 6 Bin TL. para isteyen zanlılar polis tarafından yakalanarak gözaltına alındı.

Yapılan sorgulamaların ardından S.K,  M.G.  E.Y,  T.Ç,  İ.C., A. H., M. Ç., ve Ş. K. çıkarıldıkları mahkeme tarafından Kişiyi Hürriyetinden Yoksun Kılma, Gasp ve eziyet suçu işledikleri gerekçesiyle tutuklarken polis olaya karışan 2 kişiyi daha yakalamak için çalışma başlattı.