Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam

Pehlivanlar Otağ'a çıkıyor

Gebze Belediye Başkanı Adnan Köşker’in ev sahipliğinde geleneksel olarak düzenlenen Fatih’in Otağı Hünkar Çayırı Yağlı Güreşleri 29 Mayıs Pazar günü tarihi Hünkar Çayırı’nda yapılacak.

Pehlivanlar Otağ'a çıkıyor
26 Mayıs 2016 - 20:30
 Geleneksel Fatih’in Otağı Hünkar Çayırı Yağlı Güreşlerinde bu sene Recep Kara, Osman Aynur, İsmail Balaban, Fatih Atlı ve geçen senenin başpehlivanı Orhan Okulu başpehlivanlık için ter dökecek.

 

14 BOYDA 350 GÜREŞÇİ

Gebze Belediyesi’nin Geleneksel Fatih’in Otağı Hünkar Çayırı Yağlı Güreşleri pehlivanlar geçidine sahne olacak. Gebze Belediye Başkanı Adnan Köşker’in ev sahipliğinde 29 Mayıs Pazar saat 10.00’da başlayacak ve gün boyunca devam edecek yağlı güreşlerde minik 1-2, teşvik 1-2, tozkoparan, ayak, destek küçük, deste orta, destek büyük, küçük orta küçük, küçük orta büyük, büyük orta, başaltı ve başpehlivan boylarında toplam 350 sporcu kıran kırana mücadele edecek.

BAŞPEHLİVANLAR GEBZE’DE

Açılış ve İstiklal Marşı, saygı duruşuyla başlayacak olan  Geleneksel Fatih’in Otağı Hünkar Çayırı Yağlı Güreşleri mehteran konseri, selamlama konuşmaları, Kur’an tilaveti, müsabakalar ve çeşitli ikramlarla devam edecek. Ata sporu olan yağlı güreşlerin gelecek nesillere aktarılması ve sevdirilmesi amacıyla her sene geleneksel olarak düzenlenen Fatih’in Otağı Hünkar Çayırı Yağlı Güreşleri’nde Recep Kara, Osman Aynur, İsmail Balaban, Fatih Atlı ve geçen senenin başpehlivanı Orhan Okulu başpehlivanlık için ter dökecek.