Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam

Darıcalılara kurban hizmetleri

Darıca Kaymakamı Ömer Karaman başkanlığında toplanan Darıca Kurban Hizmetleri Komisyonu, Kurban Bayramı süresince kurban satışı ve kesiminde uyulması gereken şartları belirledi.

Darıcalılara kurban hizmetleri
19 Ağustos 2016 - 17:05
Her yıl olduğu gibi bu yıl da, kendi bahçesi ve özel mülkünde kurban kesmek isteyenlere hijyenik şartlara uymak kaydıyla müsaade edilmesi, komisyonca tespit edilen kurban kesim yerleri dışında kalan yollarda, parklarda, sokaklarda kurban kesimi ve satışının yasaklanması kararlaştırıldı. 
 
Kurban Hizmetleri Komisyonu’nun aldığı kararlar şöyle:
1 - Kurban kesim ve satış yerlerinin kesim sonrası temizlenerek, sağlık ve hijyen koşullarının sağlanması,
2- Kurban kesim ücreti büyükbaş hayvanlar için 200.00 TL, küçükbaş hayvanlar için 50.00 TL olarak belirlenmiştir. Kurban sahipleri kesim ücretini peşin olarak kasaba ödeyecek. 
3 - Kendi bahçesi ve özel mülkünde kurban kesmek isteyenlere hijyenik şartlara uymak kaydıyla müsaade edileceği, komisyonca tespit edilen kurban kesim yerleri dışında kalan yollarda, parklarda, sokaklarda kurban kesimi ve satışının yasaklanması,
4- Cadde ve sokak ortalarında kesim yapanlara kesinlikle mani olunması, gerektiğinde kolluk kuvveti talebinde bulunularak kesim yapanlara ilgili kolluk kuvvetleri, Belediye Zabıtaları, Sağlık Grup Başkanlığı yetkililerinin 2872 Sayılı Çevre Kanunu’nun 8-a maddesi gereğince işlem yapacağı, işlem yapılan kişilere ceza uygulanarak tutulacak tutanaklarda adres tespitinin yapılarak Kaymakamlık Makamı’na bildirilmesi.