Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam

O'nu bana Allah gönderdi

İflas eden ve bu nedenle psikolojisi bozulan tekstilci iş adamı Burhan Özkan, intihar etmek için geldiği gölet suyuna beline kadar girdi. Bu sırada yol boyunca kendisini takip eden bir yavru köpek, ‘’ Yapma!’’ dercesine sürekli havlayarak Özkan’ı bu kararından vazgeçirdi

O'nu bana Allah gönderdi
13 Mart 2016 - 11:59

 

Darıca’da yaşayan, işadamı Murat Öztürk’ün gündeme getirmesiyle birlikte  İstanbul Bolluca Köyü’ndeki hayvan barınağının bulunduğu bölgeye giden gazetemiz Genel Yayın Yönetmeni Erol Polat, bu haberi ulusal basına taşıdı.  Bir çok ulusal Tv’nin ana haber bültenlerinde ve gazetelerde geniş şekilde yer edinen bu haberin ibretlik öyküsü karşısında konuşan Darıcalı yatırımcı Murat Öztürk, "Burhan Bey benim anlayışıma göre yapılabilecek en büyük ibadeti yapıyor. ‘’dedi.

17 yıl önce girdiği bunalım sonucu intihar etmek için İstanbul Bolluca'ya gelen Burhan Özkan, peşine takılan bir yavru köpeğin havlayarak suya girmek istemesiyle göletten çıkarak köpekle ilgilenirken intihardan vazgeçti. Köpeğin intihar edeceğini sezinlediğini, kendisine Allah tarafından gönderilerek uyarıldığına inanan Burhan Özkan, hayatını köpeklere adayarak Bolluca'da ölüme terk edilen köpekler için karınlarını doyurabildiği ve sevgi verebildiği "Bolluca Hayvan Cenneti" adını verdiği bir barınak yarattı.

İstanbul'da bir tekstil firmasının ortaklarından olan Burhan Özkan, 17 yıl önce işlerinin kötü gitmesi nedeniyle bunalıma girince dinlenmek için annesinin yaşadığı Arnavutköy Bolluca'ya geldi. İntihar etmek isteyen Burhan Özkan, bölgede bulunan bir gölete doğru yürürken peşine yavru bir köpek takıldı. Suya giren Burhan Özkan havlayan yavru köpeğin suya girmek istemesi üzerine sudan çıkarak yavru köpeği kucağına aldı. İntihardan vazgeçen Burhan Özkan, bölgede ormana terk edilen köpekleri görünce köpekler için çalışma başlattı. Ormanın içerisinde hayvanseverlerin de yardımlarıyla "Bolluca Hayvan Cenneti" adı verilen ancak tabelasında "Henüz değil ama olacak" yazısı da bulunan bir barınak yapıldı.

Ormanlara terk edilen, hastalıkları bulunan köpekler tavuk ve yemek artıkları, hayvanseverlerin getirdiği mamalarla hayatta tutulmaya çalışılıyor. Barınak yapısal olarak eksiklikleri olsa da hayvanların karınlarının doyurulduğu, sevgi verilen bir mekan haline geldi. Bolluca'ya birçok hayvansever yardımda bulunurken, yol, tedavi merkezi, yıkama havuzları gibi yapısal eksikliklerinin giderilmesi için de yardımlar gerekiyor. Barınağa yardımlarda bulunan Kocaeli Darıcalı işadamı Murat Öztürk, aracıyla mamalar getirirken, kendisi de köpeklere mama verdi.

O KÖPEK BANA ALLAH TARAFINDAN GÖNDERİLDİ
Bolluca'ya intihar etmek için geldiğini söyleyen Burhan Özkan, "İşlerim kötü gidince intihar etmek istedim. Gölün kenarında ufak bir hayvan önüme çıktı. Çok fazla havlamaya başladı. Sonra bütün konsantremi alt üst etti tabiki. Bizde hayvanı kurtarma adına geri çıktık. Belki başka zaman dedik, önce bu hayvanın karnını doyuralım başka zaman işimize bakalım dedik. Tabiki bir daha asla hayatımıza son vermeyi düşünmedik" dedi.

"Köpek sizin intihar edeceğinizi sezinledi mi?" sorusunu Burhan Özkan, "Kesinlikle sezinledi. Ben yaklaşık belime kadar suya girdiğimde, ufacık bir köpekten inanılmaz bir havlama sesleri geldi. Bir ayağını suya sokuyordu, gelmek istiyordu yanıma gitme der gibi, bunlar bizi çok fazla etkiledi hayvana acıdığımız için çıkmak zorunda kaldık. Psikolojimiz alt üst olduğu için hayatımıza son vermek doğru bir davranış değil. Ben o köpeğin bana Allah tarafından yönlendirilerek uyarıldığımı düşünüyorum. O saate kadar hayvansever bir insan da değildim ben. Hayvanlarla hiçbir alakam yoktu. İntihar olayından vazgeçmemizden sonra bölgenin çok ciddi sorunlarını gördük. Hayvanlara gerekli değer verilmiyordu, gerekli çalışmalar yapılmıyordu, elimizden geldiğince özellikle hasta olanları kurtarmaya çalıştık" diyerek yanıtladı. Burhan Özkan kendisini intihardan vazgeçiren köpeğin yıllarca kendisine dostluk yaptıktan sonra öldüğünü söyledi.

YAŞAM ŞANSLARI DIŞARIDAKİNDEN DAHA FAZLA
Amaçlarının hayvanlarının karınlarını doyurmak olduğunu ifade eden Burhan Özkan, "Bir yerimiz yoktu mutlaka  bir alan açmamız gerekiyordu ve buraya kendi imkanlarımızla bir tesis oluşturduk. Buraya gelen hayvanların tamamı bir şekilde ormanda ölmek üzere olan veya köy merkezlerinde yaşam şansları olmayan hayvanlar. Sağlam hayvanı almıyoruz. Buraya getirince ne yapıyoruz, yaşatabiliyor muyuz? çok nadir. Sadece amaç hayvanların karnını doyurmak. Veterinerimiz olmadığı için düzenli bir sistem olmadığı için hayvanların sadece burada karnı doyuyor. Ama dışarıdakinden çok fazla yaşam şansı artıyor" dedi.

Köpeklerin terk edilmişlikten kurtulduğunu belirten Burhan Özkan, "Burada insan görüyorlar, ziyaretçilerimiz geliyor sürekli, seviyorlar. Ama dışarılarda ıssız bir noktada bu hayvanların bunları maalesef bulma imkanı yok" diye konuştu.

YAVRUCAKLARIN YAŞAMASINI SAĞLAYALIM
Barınakta şartların kötü olmasına rağmen, doğa cenneti bir bölgede bulunduğunu, barınağın el birliği ile kalkındırılmasını isteyen Özkan, şöyle konuştu:
"Mama verdiğimiz zaman aylık 20 bin lira bir bütçe gerekiyor. Bu bütçe mümkün değil. Ekmekle, tavukla aylık burada 6-7 bin liralık bir bütçe ile burada bunu kurtarmaya çalışıyoruz. Ama tabiki verdiğimiz ekmekler, tavuklar hayvanları uyuz yapıyor, hastalık saçıyor. Gönül ister ki sürekli sağlıklı mamalar yedirelim.  450 civarında köpeğimiz var. Hayvanseverler zaman zaman geliyor, Allah razı olsun. Ama bizim gıdamızın ancak yüzde 20'sini karşılıyor. Yüzde 80 bütün yük omuzlarımızda. Burada hayvanseverlere, kurumlara şu çağrıda bulunuyorum. Burası sadece bana ait bir yer değil, ne kadar ben kursam da bu hayvanlar sadece benim değil. Bu hayvanlar herkesin köpekleri, bütün Türkiye'nin köpekleri bu hayvanlara lütfen elbirliği ile sahip çıkalım. İnsanları buraya davet ediyorum. Burası şartlarımız kötü olsa da gördüğünüz gibi bir doğa cenneti elbirliği ile burayı kalkındıralım, bu yavrucakların yaşamasını sağlayalım"

HAYVANLARA SAHİP ÇIKALIM
 Darıca’da yaşayan, İstanbul'da gayrimenkul yatırımları bulunan işadamı Murat Öztürk, "Burhan Bey benim anlayışıma göre yapılabilecek en büyük ibadeti yapıyor. Sahipsiz hayvanlara sahip çıkmayı şiar edinmiş bir kişiyim bende. Yaşadığım yerde kapımın önünde otomatik suluk sistemlerim var. Her gün 2'şer kilo sahipsiz hayvanlara mama desteği vermekteyim. Ülkemizde hiçbir insan açlıktan yaşamını yitirmez, çünkü ülkemizde hangi kapıyı çalsanız mutlaka sizin karnınızı doyuracak birileri vardır. Ama bu hayvanların hiçbirinin dili yoktur. O yüzden aklı selim insanları sahipsiz hayvanlara sahip çıkmaya davet ediyorum. Dünya üzerindeki tüm canlılar sevgiyi muhtaç. Canlıların hepsinin ihtiyacı olan şey sevgidir. Dolayısı ile sahipsiz hayvanları sahip çıkmanın yapılacak en büyük ibadetlerden biri olarak kabul ediyorum" diye konuştu.