Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam

GTO'nun Sosyal Marketi, basına tanıtıldı

Gebze Ticaret Odası’nın dar gelirli ailelerinin gıda, temizlik maddeleri, kırtasiye gibi ihtiyaçlarını karşılamaları için Dilovası’nda geçtiğimiz yıl inşaatına başladığı Sosyal Market Binası hazır hale getirilerek basın mensuplarına tanıtıldı.

GTO'nun Sosyal Marketi, basına tanıtıldı
23 Mayıs 2019 - 00:30

Diovası’nda engelliler de dahil toplam 5 yüz dar gelirli ailenin ihtiyacını karşılayacağı ve ücretsiz alışveriş yapacağı Sosyal Market’te market sebzeden meyveye, bulaşık detarjanından, sabuna, süt ürünlerinden, et ürünlerine,  çay ve şekere kadar tüm gıda ve temizlik maddeleri raflardaki yerini alırken, öğrenciler için de kırtasiye reyonu hazır hale getirildi.

Bugün, basın mensuplarına tanıtılan Dilovası’ndaki 4 katlı binada ayrıca halk eğitim merkezi ve toplum sağlığı merkezi de  yer alırken 5 yüz aileden toplam 2 bin kişinin sosyal marketten ücretsiz  olarak yararlanacağı bilgisi verildi.

Kasamızdan 1 kuruş çıkmayacak

Gebze Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Nail Çiler, Sosyal Market’in tanıtım toplantısında yaptığı konuşmasında amaçlarının  ihtiyaç sahibi insanlara onları rencide etmeden, alışveriş kültürü içinde gıda teminini sağlamak.olduğunu belirterek, ‘’ Biz kendilerine “Şunu al” demeyeceğiz. Bu markette her ihtiyacı düşündük. Sosyal market 12 ay boyunca hizmet verecek, kasamızdan bir kuruş çıkmayacak. Sadece 4-5 çalışanın parasını Oda verecek, istihdama da katkı sağlayacağız. Türkiye’de 365 Oda içerisinde böyle bir projesi olan başka yer yok. Yeni dönemde bizimle hangi Belediye uyumlu çalışırsa bir sosyal market daha açacağız. Toplum sağlığı merkezi ile halk eğitim merkezinin de yer aldığı binada, marketin aynı zamanda soğuk hava deposu da mevcut.’’ dedi

 

Kart sahibi olmayanlar ücretini ödemek istese dahi alışveriş yapamayacak

Turnike sistemi ile giriş yapılacak olan sosyal markette, yardıma muhtaç ailelerin kişi sayısına göre özel bir kart verileceği ve bu kartlarla girişlerin yapılacağını aktaran Nail Çiler, ürünlerin barkotu kasada okutulmak suretiyle alışverişin yapılacağını söyledi. Kart sahibi olmayanların, ücretini dahi ödese hiç bir şekilde alışveriş yapamayacağını sözlerine ekleyen GTO Yönetim kurulu Başkanı Nail Çiler, ‘’ Marketten alışveriş yapacak olan dar gelirli aileleri Dilovası Kaymakamlığı, ve muhtarlarla belirleyeceğiz. Marketimiz hafta sonları ve bayram günleri hariç her gün açık olacak’’ şeklinde konuştu.

Tanıtımın ardından Basın mensuplarıyla iftarda tekrar bir araya gelen GTO Yönetim Kurulu Başkanı Nail Çiler, proje ile ilgili açıklamalarına burada da devam ederken, binanın resmi açılışını önümüzdeki günlerde yapacaklarını kaydetti.