Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam

KOGSAB, Çiler'le buluştu

Bölgemizde yayın yapan ve güçlerini birleştirme kararı alan, Gebze Gazetesi, Gebze Haber Gazetesi, Çağdaş Kent Gazetesi, Darıca Gazetesi, Avaz Gazetesi, Yenigün Gazetesi, Nefes Gazetesi, Bizim Gebze Gazetesi, Dilovası Gazetesi, Beylikbağı Gazetesi, Son Nokta Gazetesi ve Batı Yakası gazetesi sahipleri, GTO başkanlığına yeniden seçilen Nail Çiler ve Yönetim kurlu üyelerini ziyaret ederek hem kutladı hem de oluşturulan basın birliği hakkında ayrıntılı bilgi verdiler.

KOGSAB, Çiler'le buluştu
27 Mayıs 2013 - 08:44
 Ticaret Odası toplantı Salonun da gerçekleşen toplantıya Kenan Höbek, İsmail Kadı, Yunus Kahraman, Erol Polat,  Adnan Üner, Türker Demirci, Ekrem Meral, Bülent  Kömürcü ve Ahmet Duvarbaşı  katlırken, GTO başkanı Nail Çiler, başkan yardımcısı Sedat Mican hazır bulundu.
KOGSAB Başkanı Kenan Höbek “KOGSAB,  halkın doğru, objektif ve zamanında haber alma özgürlüğünü kullanması, Mesleki anlamda ekonomik, sosyal ve haber dayanışmasını gerçekleştirmek, Basın ve gazeteciliğin etik kurallarına uymak, güçlendirmek, yıpranmış olası değerleri düzeltmek,Halka haberciliği ile güven vermek, doğruların ve haklıların sözcüsü olmak,Basın sektörü olarak çağımızın bilimsel ve teknolojik gelişmelerine uygun yapılanmalarına gitmek, daha nitelikli ve görsel güzellikte gazeteler çıkarmak,KOGSAB,  haber ve bilginin mutlaka doğru olmasına, kişilik haklarının gözetilmesine ve hukukun üstünlüğüne katkı sağlamak,Bölgemizin ekonomik, yatırım, proje,  çevre, kültürel anlamda  gelişmesine mesleki anlamda  katkıda bulunmak, sorunlarına sahip çıkmak,  çıkarlarını savunmak,Basın sektöründe yaşamını sürdürenlerin daha iyi koşullarda çalışmalarını sağlamak için kuruldu” dedi.
Höbek, KOGSAB,  üyesi gazeteler kendi bağımsız siyasi ve ekonomik çizgisini sürdürmekle birlikte, ortak tüzüğe bağlı olduğunu, bünyesinde işbölümlerine uygun olarak Komisyonların kurulduğunu, KOSGAB’ın idari merkezi, ayrıca aynı binada kurum, kuruluş ve kişilerin basın toplantılarını yapabileceği bir Basın Merkezi olduğunu da vurguladı.
GTO başkanı Nail Çiler ise, bir süredir kamuoynun olduğu gibi kendisinin de birlik oluşumunu yakından takip ettiğini, her kesimde olduğu gibi basında da güç birliğinin ve dayanışmanın doğru bir tavır olduğuna dikkat çekerek, “Doğru bir iş yaptığınıza inanıyorum. Hem mesleki hem de ekonomik dayanışma güzel bir adım. Bölgemizde basın adına, bölgemizin çıkarları adına önemli işler yapacağınıza inanıyorum” şeklinde konuştu.
Öte yandan, Çarşamba günü birlik üyeleri Kocaeli Valisi Ercan Topaca ile bir araya gelecekler. Birlik, Topaca’ya bölgede önem arz eden  sorunlar ile basının sıkıntılarını içeren bir dosya sunacaklar.