Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam

Kerbela Şehitleri, Darıca'da anıldı

Kocaeli'nin Darıca ilçesinde, Türkiye Caferiler Vakfı tarafından Nenehatun Stadı'nda bu yıl 8'ncisi gerçekleştirilen Aşura mateminde, duygulu anlar yaşandı.

Kerbela Şehitleri, Darıca'da anıldı
14 Kasım 2013 - 10:58
 Hz. Muhammed'in torunu Hz. Hüseyin ve yanındaki 71 kişinin Kerbela'da şehit edilmesinin yıl dönümü nedeniyle düzenlenen matem program, Darıca Nene Hatun Stadı'nda yapıldı. Aşura matemine Ak Parti Kocaeli Milletvekilli Fikri Işık, Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karasosmanoğlu,  Darıca Kaymakamı Mehmet Öklü,  Darıca Belediye Başkanı Şükrü Karabacak, Gebze Belediye Başkanı Adnan Köşker , MHP Darıca Belediye Başkan Adayı Arif Gülen, CHP Darıca Belediye Başkan adayı Cengiz Hamşioğlu, Ak Parti Darıca İlçe Başkanı Muzaffer Bıyık, MHP Darıca İlçe Başkanı Erkan Azeri ile çok sayıda protokol mensubu katıldı. Vatandaşlar, Nenehatun Stadı'nı tamamen doldurdu.

ZALİMLERİ İYİ TANIMALIYIZ
Darıca Kaymakamı Mehmet Öklü, tarihe kara bir leke olarak geçen bu vahşetin zalimlerin yanına kalmayacağını söyleyerek, "Zalimlere karşı uyanık olmalıyız. Zalimleri iyi tanımalıyız" diyerek zalimlere fırsat verilmemesi için fende, bilimde ve irfanda çok çalışılması gerektiğini belirtti.

KAN BAĞIŞI YAPILDI
Törene katılan kadınların siyah giydikleri görülürken, başlarına üzerinde "Ya Hüseyin ya Saniye" yazılı kırmızı, siyah ve yeşil kurdela bağladılar. Törende vatandaşlar, Kızılay'a kan bağışında bulundu. Polis tören alanında geniş güvenlik önlemi aldı. -