Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam

Reyhan için koştular

Darıca ’da yaşayan ve doğuştan Alasami Major (Akdeniz anemisi) hastalığına sahip 12 yaşındaki Reyhan Sümertaş’a, doner bulunması için yapılan çağrıya yüzlerce kişi akın etti.

Reyhan için koştular
27 Aralık 2018 - 14:46

Doğuştan yakalandığı ve halk arasında Akdeniz Anemisi olarak bilinen Alasami Major hastalığı için 8 yıldan bu yana İstanbul Çapa’ya giderek haftada 3 defa kan takviyesi alan Reyhan Sümertaş için il dışı da dahil olmak üzere yüzlerce gönüllü akın ederek kan örneği verdi.

Darıca Deniz Yıldızları Ortaokulu 7. sınıfında eğitim gören Reyhan Sümertaş için seferber olan bağışlayıcı gönüllüler, Sağlık Bakanlığı ve Kızılay’ın ortaklaşa düzenlediği kampanya kapsamında okulun spor salonunu doldurarak kan örneği verdi.

Anne Sibel Sümertaş, duyarlılık göstererek kan örneği veren herkese minnet duydıuğunu ifade ederek, ‘’ Reyhan’ı tanıyan, tanımayan herkesin Reyhan ve arkadaşlarını kurtarmak ve bağış yapmak için çok uzaklardan geldiklerini biliyorum. Hatta işlerinin çok sıkışık olduğu halde ve zoraki izin alarak buraya geldiklerini biliyorum. Hepinize çok teşekkür ederim, bizi böyle bi günde mağdur etmedikleri için hepinize gerçekten teşekkür ederim. Dışarda oluk oluk insanların akını var ve onları her gördüğümde, her birinin bana sarılması umut oldu. İnanın bizden hariç şu an sırada bekleyen 5 bin insan var 5 bin anne, 5 bin çocuk demek, dosyalarda belirlenen insan sıralaması böyle, inanın her bir damla kanın, her bir çocuğumuza gidecek yerleri belli. hepinize çok teşekkür ederim’’ dedi.

Kendisi için gönüllü olarak kan örneği vermek için okuluna akın edenlere sonsuz teşekkür ettiğin,i söyleyen Reyhan sümertaş ise, ‘’ Benim için bugün kan veren herkese çok teşekkür ederim, hayatımı kurtardıkları için.tek ben değil tüm arkadaşlarımın hayatını kurtardıkları için. Bu kadar kişi beklemiyordum. Benim için gelen herkese çok teşekkürler.. Bayağı kalabalık ve çok fazla kişi var.’’ şeklinde konuştu.

Sırada bekleyerek kan örneği vermek isteyen gönüllüler ise, haberi duyduklarında, terddüt etmeden işlerini ve güçlerini bırakarak geldiklerini belirterek Reyhan’ın bir an önce sağlığına kavuşmasını dilediler.

Darıca Milli Eğitim Müdürü İsmail Oğuz’un da kan bağışında bulunduğu kampanya akşam saatlerine kadar devam etti.