Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam

Öğrencilerden, nesli tükenen kaplana hediye

Sakarya’dan bir grup öğrenci Darıca Hayvanat Bahçesi’ni ziyaret etti. Burada nesli tükenen hayvanları gören minikler, bundan sonra doğaya ve çevreye karşı daha duyarlı olacaklarını belirttiler.

 Öğrencilerden, nesli tükenen kaplana hediye
15 Kasım 2013 - 09:04
Sakaryalı öğrenciler ilk kez ziyaret ettikleri hayvanat bahçesine elleri boş gelmedi.  Minik ziyaretçiler, nesli tükenmekte olan  Sibirya Kaplanına hediye verdi. Sakarya İl Milli Eğitim Müdürlüğü, öğrencilerinin doğayla barışık bir nesil olarak yetişmeleri için çocukları Darıca  Hayvanat Bahçesi’nde bir günlük teorik ve uygulamalı eğitim verdi. Uygulama kapsamında ilk olarak çocuklara sinevizyon eşliğinde hayvanlar hakkında bilgi verildi. Daha sonra miniklere hayvanat bahçesi gezdirildi. Bu kapsamda  minikler, nesli tükenmekte olan ve Türkiye’de yalnızca 3 tane buluna Sibirya Kaplanlarına hediye verdi. Bunun için önce, kaplanlar kapalı bir alana alındı. daha sonra kaplanların açık alandaki kafeslerine hediye paketi yerleştirildi. Bu arada bazı ziyaretçiler de tel örgülerin ardından dev kaplanlarla hatıra fotoğrafı çektirmeyi unutmadı. 
 
“İLK KEZ BİR KAPLANA HEDİYE VERİYORUM”
Minikler ise ilk kez bir kaplana hediye vermenin mutluluğunu yaşadılar. “Daha önceden  izlediğim kaplanlarla ilgili haber vardı. Ben de ülkemizde ve dünyada 300 tane bulunan ve bu hayvanat bahçesinde de 3 tane bulunan hayvanlara bir hediye vermek istedim.  Bu hediye umarım onları mutlu eder.”
 
“AMAÇ GENÇ NESLİN DOĞAYLA BARIŞIK OLMASI”
Çocuklar hediyeyi kafese bıraktıktan sonra dışarıya çıktı. Yetkililer ise, kapalı alana aldıkları kaplanı tekrar kafesin açık alanına saldı.  “Erkan Kaplan” daha sonra hediye  kutusunun açarak içindekine kavuştu. Darıca Boğaziçi Hayvanat Bahçesi Eğitim Uzmanı Gökmen Aydın ise çalışmayla ilgili şu bilgileri verdi: “Sakarya’dan bir ortaokul parkımızı ziyaret etti.  öğrenciler daha önceden haber bültenlerinde izlediği  kaplanlara bir hediye getirdi. Onu verdik.  Bir çevre ve doğa korumayla ilgili bilgilendirme yaptık. Rehber eşliğinde gezdirdik öğrencileri.  Buradaki amaç öğrencilere günümüzde sayısı giderek azalmış olan canlıların neden tükendiğini nasıl koruyabileceğimizi öğretebilmek. Bunu öğretirken de onları eğlendirebilmek