Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam

İskan mağdurlarını Karabacak ikna etti

Darıca’da yaklaşık olarak 5 yıldan bu yana iskan alamadıklarını söyleyen ve bu nedenle belediye binasının önünde toplanarak şikayetlerini dile getiren 28 konut sahibi, başkan Şükrü Karabacak’la görüştükten sonra sessizce dağıldılar.

İskan mağdurlarını Karabacak ikna etti
17 Eylül 2015 - 11:34
Kazım Karabekir Mahallesi Eflatun sokak ile Yeşil Vadi Sokağın birleştiği kısımda yer alan Uğur İnşaat’ın sakinleri 2010 yılından bu yana iskan alamadıkları için Darıca Belediyesi önünde toplanarak eylem hazırlığında bulundular.
İki adet blok ve 28 daireden oluşan bina sakinlerinden yaklaşık 20-30 kişi, iskanlarının verilmediği için Darıca Belediyesi Hizmet Binasının önüne gelerek protesto yapmak istedi. Sıkıntılarına çözüm bulunması için 
Başkan Şükrü Karabacak ile görüşmek istediklerini ifade eden apartman sakinleri, daha sonra Teknik Başkan Yardımcısı Mustafa İltekin’in makam odasında kendilerini kabül etmesi üzerine burada sıkıntılarını dile getirdiler.
Darıca Belediye Başkanı Şükrü Karabacak’ın gelmesi üzerine, 5 yıldan bu yana binalarına iskan alamadıklarını söyleyen konut sahipleri kendilerine yardımcı olunmasını istediler.
Oturdukları binalardaki eksikliklerin giderilmesiyle birlikte iskanlarını verileceğini söyleyen Karabacak, burada müteahhidin sorumlu olduğunu belirterek, ‘’ inşaatı yapan müteahhit, projeye sadık kalmamış ve eksiklerin giderilmesi yönünde tüm uyarılara rağmen adım atmamıştır. Ben sizler için buradayım vatandaşın sıkıntılarına yardım etmek için her zaman hazırım ancak sizin binalarınızı yapan arkadaş, kazan dairesi ve sığınağı ticari alan olarak kullanmış, tadilat yapılmış ancak projelendirilmemiş buna benzer bir çok eksiklikler var, bunlar çözülsün biz de hemen iskanı verelim’’ dedi. 
Başkan Karabacak’ı dinleyen bina sakinleri, daha sonra müteahhit için savcılığa suç duyurusunda bulunup dava açacaklarını belirterek sessizce dağıldılar.