Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam

Bıyık; Şükrü beyin teklifiyle siyasete girdim

Ak Parti Darıca Belediye Başkan adayı olan Muzaffer Bıyık, bu görevin Cumhurbaşkanı tarafından kendisine tebliğ edilmesinin hemen ardından geldiği ilçe teşkilatında destekçilerine teşekkür etti. Belediye Başkanı Karabacak’ın da olduğu toplantıda coşkulu kalabalık Bıyık’ı yalnız bırakmadı.

Bıyık; Şükrü beyin teklifiyle siyasete girdim
12 Ocak 2019 - 23:15

Ak Parti Darıca İlçe Başkanı Ufuk Acay, yaptığı konuşmasında Belediye Başkanı Şükrü Karabacak’a 15 yıldan bu yana yaptığı hizmetlerden dolayı ilçe başkanı olarak teşekkür ettiğini belirterek, ‘’Allah kendisinden razı olsun Darıcamız’ a çok şeyler kazandırdı, çok eserler bıraktı, İnşallah belediye başkan adayımız Muzaffer bey de belediye başkanı olduğunda bu eserlerin üzerine koyarak Darıca’yı daha güzel, daha yaşanılır bir kent haline getirip, bu kenti Ak Kadrolarla hep beraber yöneteceğiz. Belediye Başkan adayımıza da şu veciz sözle konuşmama tamamlıyorum, ‘ Kenar-i Dicle’de bir kurt kapsa koyunu, adl-i İlahi Ömer’den sorar onu’. İnşallah bu söz, kulağına küpe olacaktır yeni dönemde bu sözün ışığında haktan, adaletten, hukuktan ayrılmadan teşkilatıyla, sizlerle , bizlerle ve darıca halıyla barışık güzel bir belediye başkanlığı yapacağına inanıyorum’’ dedi.

 

Bıyık; 19. sıradan meclis üyesi adayı idim

İlçe başkanı Ufuk Acay’ın konuşmasının ardından partililerin büyük coşku ve alkışlarıyla kürsüye gelen Ak Parti Darıca Belediye Başkan Adayı Muzaffer Bıyık, salonda bulunan herkese kendisini yalnız bırakmadıkları için teşekkür etti. Salonda bulunan kalabalık gurubun sık sık, ‘’En büyük başkan, korkusuz başkan, adam gibi başkan Muzaffer Başkan’ tezahüratlarıyla konuşmasına ara veren Muzaffer Bıyık, gençlerin heyacanını, enerjisini, ve sinerjisin anladığını ifade ederek, bu enerjiyi sahada göstermelerini istedi. 

Muzaffer Bıyık, 2008 yılının bu günlerinde Belediye Başkanı Şükrü Karabacak’ın daveti üzerine aktif siyasi yaşama atıldığını ve 19’uncu sıradan meclis üyesi adayı olduğunu söyleyerek, ‘’ Hiç bir zaman makam ve mevki peşinde olmadım, hiç bir zaman da siyaseti bir hırs uğruna yapmadım. Seçilirdik veya seçilmezdik, bizim için aslolan 2009 yılında Ak Parti’li güçlü bir belediye olmasıydı, o amaçla belediye başkanımızla sahada var gücümüzle çalıştık. Gücümüz yettiğince, dilimiz döndüğünce o günün şartlarında 10 yıl önce böyle bir çalışma içerisine girdik. Hemen akabinde kıymetli eski ilçe başkanımız Hakan Höbek beyle beraber bir kongre sonrası ilçe yönetimine girdik akabinde dile kolay 9 yıl boyunca bu sahneden bir çok defa sizlere seslendim. Her defasında söylediğimizde tek bir kelam vardı, ne olur sa olsun Ak Parti’nin bekaası söz konusu olsun.’’ şeklinde konuştu.

Hiç bir zaman kişsel çıkar ve menfaat gözetmeden, makam kaygısı görmeden Cumhurbaşkanı Erdoğan’a nasıl destek verebileceklerinin derdini yaşadıklarını da sözlerine ekleyen Ak Parti Darıca belediye Başkan Adayı Muzaffer Bıyık, hesap kitap yapmadıkların ve en iyi hesabın işini iyi yapmaktan geçtiği ilkesinden hareket ettiklerini söyledi. Bıyık, işlerini iyi yaptıklarına inandıklarını ve başlarını yastığa koyduklarında vicdanen rahat olduklarını ve gerisinin boş olduğunu sözlerine ekleyerek, ‘’ Elhamdurüllah 9 Yıl ilçe başkanlığı yaptım vicdanen de o kadar rahatım, kıymetli kardeşimiz Ufuk Acay’a da görevi tebliğ edildi, yeni bir yönetim kurulu da oluştu onlara da hayırlı olsun.’’ dedi

 

Şükrü bey ‘ben belediye başkanıyım bana ne’ demedi

Yeni bir sürece yelken açtıklarının da altını çizen Muzaffer Bıyık, Genel Merkezle yaptığı istişarelerin ardından aday adaylığı konusunda takdir hakkının olduğunu düşünerek böyle bir talebi olduğunu ilettiğini ve genel merkezin de kendisine böyle bir imkanı sağladığını hatırlattı. Bıyık, 20 - 25 günlük sürecin ardından İl Başkanının şahsını arayarak aday olduğunun kendisine iletildiğini ifade ederek, ‘’ Şunu yürekten söylüyorum, Darıca’da mevcut belediye başkanımız da olmak üzere 14 tane birbirinden kaliteli aday adayı vardı. ben şahsen hiç bir aday adayımız hakkında her hangi bir ortanda olumsuz bir söz söylendiğini hiç duymadım.Bu bağlamda aday adayı olan tüm arkadaşlarımıza şükranlarımı sunuyorum. Ancak iş bitt mi? Bitmedi, onların da tecrübelerinden, enerjilerinden bu süreçte istifade edeceğim ‘’dedi.

 

Şükrü beyle yeri geldi bir sobanın başında ısındık

Ak Parti belediye Başkan Adayı Muzaffer Bıyık, mevcut belediye başkanı Şükrü karabacak hakkında da konuşmak istediğini vurgulayarak, Karabacak’ın 2004 yılında çok zor bir dönemde, ateşten gömleği giydiğini belirterek, aradan 15 yıl geçtiğini söyledi. 15 yıl öncesine döndüklerinde içlerinin ürperdiğini ,her yerin toz toprak ve çamur deryası içerisinde olduğunu ifade ederek, ‘’ Özellikle ben fırıncı olduğum için ara sokaklarda çok dolaşırdım, özellikle Nenehatun ve Osmangazi Mahallesi sokaklarında arabaların battığı olurdu. Hamdolsun geldiğimiz bu gün ki Darıca’da neleri görüyoruz bunu hep beraber idrak ediyoruz. Bir sürü proje hayata geçti, bu 15 yıllık sürecin içindeki 9 yıl biz Şükrü beyle omuz omuza çalıştık. Yeri geldi yağmurun altında beraber ıslandık, yeri geldi güneşin altında beraber terledik, yeri geldi soğuktan bir kahvehaneye girip sobanın başında ısındığımız oldu. Ama hamdolsun, hem kendisi, hem de şahsım Ak Parti’nin bekaasından başka bir şey düşünmedik. 9 yıllık İlçe başkanlığım süresince Yeri geldi belediye başkanlığı seçimleri için ki ben şahsım olarak 9 yıllık ilçe başkanlığı süresince 8 tane seçim geçirdim, bunların 1 tanesi yerel seçimdi, yani Şükrü başkanımızın kendi seçimiydi, diğer 7 seçim Ak Parti’nin seçimiydi, Şükrü bey hiç bir zaman ‘ben belediye başkanıyım, bana ne’ demedi, ben buna şahidim.İnşallah bundan sonra da hep beraber omuza  omuza vereceğiz, hamdolsun çok güçlü bir teşkilatımız var. Biz şu ekiple seçim kaygısı hiç bir zaman yaşamadık yaşamayacağımıza inanıyorum. Bizim güçlü bir seçim kampanyası yapıp güçlü bir şeklide seçimden çıkmamız lazım, buna inanıyor ve güveniyorum’’ dedi.

Seçilmesi takdirde Büyükşehir Belediyesi ile birlikte Darıca için ne gerekiyor sa yapacaklarını var güçleriyle çalışacaklarını, yarım kalan projeleri tamamlayarak, vatandaşın derdine derman olacaklarını ve Darıca’yı bugünden yarına daha güzel bir ilçeye kavuşturacaklarını belirtti.