Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam

4. kattan düşen kıza, ilk müdahale genç hemşir'den

Gebze'de 13 katlı bir binanın 4. kat balkonundan aşağıya düşen 14 yaşındaki Rabia Bayraktar, 112 Acil Servis Ambülansı ile kaldırıldığı Darıca Farabi Devlet Hastanesi'nde tedavi altına alındı.

4. kattan düşen kıza, ilk müdahale genç hemşir'den
19 Ağustos 2016 - 20:26

 

Barış Mahallesi, Yayla Sitesi 22/B Blok'un 4. katında oturan Bayraktar Ailesi'nin 14 yaşındaki kızları Rabia Bayraktar, balkondan aşağıya bakarken dengesini kaybederek aşağıya düştü. Yaklaşık olarak 12 metre yükseklikten toprak zemine çakılan genç kız acı içerisinde yerde kıvranırken, o sırada arkadaşlarıyla sohbet eden ve Sağlık Meslek Lisesi  Hemşirelik bölümünden henüz mezun olan Tunahan Polat (18), Rabia Bayraktar'a ilk müdahelede bulunarak bilincinin açık kalmasını sağladı.

Hemşir  Tunahan Polat, olayın yanıbaşlarında meydana geldiğiğni söyleyerek, '' Biz yan blokta oturuyoruz, arkadaşlarla sohbet ederken, yanımıza büyük  gürültüyle birlikte bir şey düştü, o anda yerde birisinin yattığını gördük. Ben hemen koşarak, genç kızı  ''Baş-Çene pozisyonu''na getirdim o sırada 112 Acil Servis Ambulansına haber verildi. Ambulans gelene kadar Rabia'nın bilincini açık tutmak için'' ağrılı uyandırma metodu'' uygulayarak genç kızı sürekli olarak konuşturmaya çalıştım, daha sonra 112 Acil Servis Ambulansı geldi'' dedi  

Ambülansla Darıca Farabi Devlet Hastanesi'ne kaldırılan genç kızın tedavi sürerken, polis konuyla ilgili inceleme başlattı.