Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam

Okul Müdür Yardımcısı'nı darp ettiler!

Darıca’da meydana gelen olayda Darıca Aslan Çimento Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi Müdür Yardımcısı Erdinç Abiki,  öğle paydosunda izinsiz olarak dışarıya çıkarak yakındaki bakkala giden bir grup öğrenciyi kontrol etmek istedi. Bu sırada bakkal sahibi ve yakınları tartıştıkları müdür yardımcısına saldırarak hastanelik ettiler.

Okul Müdür Yardımcısı'nı darp ettiler!
15 Kasım 2018 - 17:37
Saldırının ardından Darıca Farabi Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne kaldırılarak kafasına dikiş atılan ve elinden aldığı bıçak yarası sarılan Müdür Yardımcısı Erdinç Abiki, kendisine saldıran 4 kişiden şikayetçi olduğunu söyleyerek, ‘’ Okulda nöbet görevimi yapıyordum. Okulumuz sınırlarını çevreleyen duvarlardan atlayan öğrencilerin okulun hemen yanında ki bakkalın önünde biriktiklerini gördüm. Ben de o bölgeye gittim ve öğrencilere dışarı çıkmak üzere izin kağıdı olup olmadığını sordum. Bu arada orada bulunan bakkal yanıma gelerek  ‘ Sana ne, sen kimsin öğrencilere izin kağıdı soruyorsun? ‘ diyerek hakaret etti. Ben de karşılık verdim. Bu kez yakın akrabaları ile birlikte 4 kişi birden sopa ve bıçakla saldırdılar.” dedi.
 
POLİS GÖZALTINA ALDI
Adı öğrenilemeyen bakkal ve yakınları polis tarafından göz altına alınırken, olayı öğrenen Darıca Eğitim Bir- Sen. Yönetim Kurulu Başkanı Lokman Yazıcı yaptığı açıklamada sendika olarak yapılan menfur saldırıyı şiddetle kınadıklarını söyledi. Lokman Yazıcı yaptığı açıklamanın devamında, ‘’ Şiddetin her türlüsüne karşıyız, ama bu şiddet eğer bu şiddet bir eğitimciye olursa tüm ulusu kapsadığını düşünüyoruz. Çünkü eğitim bu ülkenin geleceğiyse, bir eğitimciye yapılan saldırı da ülkenin geleceğine yapılmış saldırıdır’’ şeklinde konuştu.
 
BU SABAH EYLEM VAR
Bu sabah saat 10.00’da okul önünde tüm eğitim camiasını beklediklerini ve mutlaka katılım sağlanması gerektiğini söyleyen Darıca Eğitim Bir- Sen. Yönetim Kurulu Başkanı Lokman Yazıcı, ‘’ Hiç birimiz, hepimiz kadar güçlü değiliz, bu menfur saldırıyı en güçlü şekilde kınayacağız ve öğretmenimizin yanında olacağımızı bütün ulusa göstereceğiz.
Burdan tüm eğitim çalışanlarımıza ve en üst seviyedeki sayın bakanımıza seslenmek istiyorum, nasıl ki doktorlara saldırı yapıldığında bakanlık en güzel ve en güçlü şekilde buna karşı duruyor ise biz şimdi de eğitimcilerin yanında durulmasını istiyoruz. Ve diyoruz ki, eğer eğitime yapılan darbe ülkenin geleceğine olan bir darbe ise, eğitimciye yapılmış zulüm ülkeye yapılmış zulüm ise bu zulmün karşısında dik duracak insanlara ihtiyacımız var. Biz Eğitim Bir -Sen olarak bu gücü kendimizde görüyor, ve bunu yarın açıkça deklare edeceğimizi bütün kamuoyuna bildiriyoruz’’ dedi.