Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam

Kendisini muhtar diye tanıttı sağlık çalışanını darp etti

Hastanenin Acil Servisi’nde kendisini Muhtar olarak tanıtan ve hastasına öncelik verilmesini isteyen Muhtar olduğunu iddia eden kişinin Sağlık çalışanı ATT şiddet uygulamasına Türk Sağlık Sen Kocaeli Şube Başkanı Ömer Çeker, Darıca Farabi Hastanesi’nde kendisini muhtar olarak tanıtan bir şahsın, Acil Servis’te Acil Tıp Teknisyeni (ATT) görevliyi tehdit etmesine tepki gösterdi.

Kendisini muhtar diye tanıttı sağlık çalışanını darp etti
08 Mayıs 2017 - 09:15
Çeker, sağlık çalışanlarının sahipsiz olmadığını belirtti, “Üyemiz olsun veya olmasın sağlık çalışanının hak ve hukukunu korumayı ve hakkını savunmayı kendimize görev sayıyoruz. Bu yaşanan çirkin olayda da üyemize tüm hukuki desteği vereceğiz” dedi, hukuki ve ceza davaları açacaklarını söyledi. 
 
ERTESİ GÜN YİNE GELMİŞLER 
Çeker, yaşanan olayla ilgili şunları aktardı: “2 Mayıs günü saat 11.00’de hastanenin Acil Servisi’nde Acil Tıp Teknisyeni (ATT) olarak görev yapan sağlık çalışanı, Acil Servis’te hastalara hizmet sunarken ‘benim hastama öncelikle bakacaksın, ben muhtarım’ diyen kendini bilmezin biri tarafından tehdit edilmiştir. 
Sağlık çalışanının tüm iyi niyetli yaklaşımına rağmen ısrarla kendini muhtar diye tanıtan, Muhtarlık unvanını kullanarak Acil Servis’te hastasına öncellik isteyen hadsiz amacına ulaşamayınca sağlık çalışanına şiddet uygulamıştır. Bununla da yetinmeyen kendisinin muhtar olduğunu iddia eden hadsiz, muhtarların kutsal ismini kullanarak muhtarlarımızın ismini kirletmektedir. Muhtar olduğunu iddia eden zavallı ertesi gün 3 Mayıs günü saat 11.00’de diğer muhtarları da toplayarak idareye gelip baskı kurmaya çalışmıştır. Bu da yetmezmiş gibi Sağlık Bakım Hizmetler Müdürü Leyla Büyük, Acil Tıp Teknisyeni’ni makamına çağırarak muhtarın kendisinden şikâyetçi olduğunu hakkında soruşturma açılacağını söylemiştir. 
Kendisini muhtar olarak tanıtan bir kişinin sözüne itibar eden, makamda ağırlayan bir idare çalışanı dinleme zahmetine bile girmemiştir. 
Böylesine bir idarecinin çalışanı temsil etmesi çalışanın hak ve hukukunu koruması mümkün olmadığı gibi vatandaşımıza sunulan hizmet kalitesini de yükseltmesi mümkün değildir” diyerek Yönetimi tek taraflı davranışı nedeniyle protesto eden Çeker, sağlık çalışanını tehdit eden muhtarla ilgili gereğinin yapılması için Kocaeli Valiliği’ni göreve davet etti