Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam

Lağım suları evleri bastı!

Fevzi Çakmak Mahallesi’nde yağmur sularını taşıyamayan kanalizasyon borusu patlayınca, bazı evler ile apartmanların bodrum katları lağım suları altında kaldı.

Lağım suları evleri bastı!
01 Ekim 2015 - 10:48

İstasyon Caddesi  Örnek Sokak’taki  5 katlı bir apartman  ile boş haldeki 4 katlı Kuran Kursu binasının bodrum katları ve bazı evlerin içi, patlayan kanalizasyon borusu nedeniyle  lağım sularıyla doldu.

Örnek Sokağın hemen  arkasındaki Bedir Sokak’taki bir ev de, patlayan lağım sularından nasibini alırken, yeni aldığı mobilyalarının bu nedenle mahvolduğunu söyleyen ev sahibi ise yetkililere sitem etti.

Sekiz daire ve iki dükkandan oluşan 5 katlı apartman ile kuran kursu binasının bodrum katları yaklaşık olarak bir metre kadar lağım suları ile dolarken, bina sakinleri, kötü kokular nedeniyle mikrop kapacakları endişesini taşıdıklarını söylediler.

Yaklaşık olarak 5 yıldan bu yana her yağmur sonrası kanalizasyon borusunun patladığını söyleyen Örnek Sokak sakinleri, 2010 yılından bu yana yetkililere defalarca uyarı da bulunup dilekçeyle başvurmalarına rağmen bu soruna çözüm getiremediklerini ifade ederek ‘’ yıllardır bu çileyi çekiyoruz, belediye, topu İSU'ya atıyor, onlar da belediyeye atıyor, olansa bize oluyor! Sağlık Bakanlığı’ndan yetkililer gelip görsünler, hepimiz mikrop kapıp hastalanacağız, yeter artık önlem alısın’’ şeklinde konuştular.

Kanalizasyon borularının küçük çapta olduğunu belirten sokak sakinleri, yağmur sularının rögarları doldurmasıyla birlikte bu boruların yetersiz kaldığını bu nedenle de patladığını söyleyerek daha büyük çaptaki boruların neden döşenmediğini merak ettiklerini ifade ettiler.

Diğer yandan, İSU'ya bağlı ekipler, patlayan boruyu değiştirmek için akşam karanlığında kazı yaparak çalışma başlattılar.