Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam

Hava Ambulansı ile Farabi'ye geldi

Kandıra Kazım Dinç Devlet Hastanesi Dahiliye Servisinde tedavisine devam edilen bir kişinin aniden geçirmiş olduğu beyin kanaması sebebiyle, 112 Hava Ambulansıyla Darıca Farabi Devlet Hastanesi’ne sevki gerçekleştirildi.

Hava Ambulansı ile Farabi'ye geldi
06 Ocak 2017 - 09:15
Kandıra Kazım Dinç Devlet Hastanesi Dahiliye Servisinde tedavisine devam edilen bir kişinin aniden geçirmiş olduğu beyin kanaması sebebiyle, 112 Hava Ambulansıyla Darıca Farabi Devlet Hastanesi’ne sevki gerçekleştirildi. 30 Aralık 2016 tarihinde kalp yetmezliği ve hipertansiyon sebebiyle Kandıra Kazım Dinç Devlet Hastanesi Acil Servisine başvurdu. Dahiliye Uz. Dr. Hacer Baltaoğlu’nun takibinde olarak Dahiliye Servisine tedavilerine devam edilen N. T.’nin klinik değerlerinin değişmesiyle Beyin Tomografisi çekildi. Doktorunun beyin kanaması geçirdiğini tespit etmesi sonucunda, Kocaeli 112 İl Ambulans Başhekimliğiyle koordinasyon kurularak 2. Basamak Yoğun Bakım mevcudu olan Darıca Farabi Devlet Hastanesi’nde 112 Hava Ambulansıyla geçişi sağlandı. 
 
10 DAKİKA İÇİNDE SEVK İŞLEMİ GERÇEKLEŞTİ 
Kocaeli 112 Ambulans Başhekimliğince koordinasyon kurulan ve Cengiz Topel Havalimanından kaldırılan 112 Hava Ambulansı yoğun hava şartlarına rağmen kalkışından itibaren 10 dakika kadar süreyle entübe edilerek ve uyutularak Darıca Farabi Devlet Hastanesi’ne nakli yapıldı. N. T.’nin  yapılan ilk müdahalede sağlığının ciddiyetini koruduğu belirtildi. Babalarının yanında hastanede refakatçi olan oğlu “Babamızın beyin kanaması riskinin olduğu çekilen Beyin Tomografisi neticesiyle haberini doktorumuzdan aldık. Darıca Farabi Devlet Hastanesi’ne nakil olması gerektiğini söylediklerinde o kadar yolu kısa zamanda nasıl gidilecek diye tedirginlik yaşadık. 112 hava ambulansının gelmesiyle içimiz rahatladı. Böyle bir sağlık hizmetini bizlere sundukları için yetkililerden ve devletimizden Allah razı olsun” dedi.