Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam

DARICA DA KADİR GECESİ COŞKUSU

Darıca Belediyesi’nin Kadir Gecesi’nde düzenlediği etkinlikte binlerce insan hep birlikte iftarını açarken, Enderun usulü kılınan teravih namazının ardından hep birlikte dualar edildi.

DARICA DA KADİR GECESİ COŞKUSU
02 Temmuz 2016 - 18:05

Önceki yıllarda olduğu gibi bu yıl da Kadir Gecesi’nde düzenlediği etkinlikte binlerce insanı sahilde buluşturan Darıca Belediyesi ,Kadir Gecesi nedeniyle düzenlenen toplu iftar yemeğinde binlerce insanı bir araya getirdi.İftar sonrası binlerce insan hep birlikte el açıp dua ederken, okunan Kuran-ı Kerim ve sohbetler gönüllere hitap etti.Sahildeki programa katılan vatandaşlar Enderun usulü  toplu teravih namazı kılarak bu mübarek geceyi idrak ettiler.

Bölge halkını on bin kişilik iftar yemeğinde bir araya getiren Darıca Belediyesi, Ramazan ayı boyunca her akşam farklı bir camide ikram ettiği Osmanlı Şerbetinden gece boyunca yaklaşık bir ton ikramda bulundu.

            İftar yemeğinin ardından topluca akşam namazı kılınan gecede ünlü hafızlar Kuran-ı Kerim tilavetleriyle gönüllere hitap ederken,Doç.Dr. Casim Avcı Kadir Gecesi’nin önemini anlatan sohbetiyle Darıca sahildeki vatandaşlara seslendi.

DUALAR ÜLKEMİZİN BİRLİK VE BÜTÜNLÜĞÜ İÇİN

Darıca Belediye Başkanı Şükrü Karabacak programda yaptığı kısa selamlama konuşmasında ,geçtiğimiz yıllarda olduğu gibi bu yıl da binlerce insanı bu mübarek gecede bir araya getirmenin mutluluğunu yaşadıklarını ifade ederek katılımlarından dolayı herkese teşekkür edip Kadir Gecesi’nin ülkemize ve tüm İslam alemine hayırlar getirmesi temennisinde bulundu.Başkan Karabacak,konuşmasında geçtiğimiz günlerde yaşanan terör olayları sebebiyle hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet dilerken, zor bir süreçten geçen ülkemizin her zamankinden daha çok birlik ve beraberliğe ihtiyacı olduğunu dile getirerek, herkesin bu akşam ülkemizin birlik ve beraberliği için dua etmesi temennisinde bulundu.Ak Parti Kocaeli Milletvekili Cemil Yaman’da kısa bir selamlama konuşması yaparak tüm İslam aleminin Kadir Gecesi’ni tebrik ederek, bu güzel gecenin hazırlanmasında emeği geçenlere teşekkür etti.

            SAKAL-I ŞERİF ZİYARETE AÇILDI

Gecede binlerce insan Osmanlı döneminde kılınan Enderun usulü teravih namazını hep birlikte kılarak Kadir Gecesi’ni ihya ettiler. Teravih namazının ardından ise Gönül Birliği Kapısı’nın altında Peygamber Efendimiz Hz.Muhammed (sav) in Sakal-ı Şerif’i ziyarete açılarak bölge halkıyla buluştu.Bölge halkının yoğun ilgi gösterdiği Sakal-ı Şerif ziyareti esnasında zaman zaman izdiham yaşanırken, gecenin ilerleyen saatlerine kadar Sakal-ı Şerif ziyareti devam etti.