Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam

10 yıldır İlik Nakli bekliyor

ÖZEL HABER - İlik yetmezliği nedeniyle 10 yıldan bu yana nakil bekleyen 18 yaşındaki gencin dramı yürek yakıyor.

 10 yıldır İlik Nakli bekliyor
27 Mart 2015 - 12:42
 Darıca Fevzi Çakmak Mahallesi'nde yaşayan Ayşe ve Mehmet Çiftçi çiftinin 3 çocuğundan biri olan 18 yaşındaki Ömer Çiftçi, yakalandığı Aplastik Anemi ( İlik Yetmezliği) hastalığı nedeniyle 10 yıldan bu yana ilik nakli bekliyor.
Baba Mehmet Çiftçi, oğlunun hastalığına çare bulunması için 10 yıldan bu yana çalmadık kapı bırakmadıklarını belirtirken, bu konuyla ilgili hiç sonuca ulaşamadıklarını söyledi
 
OĞLUNUN TEDAVİSİ İÇİN MEMLEKETİNDEN GÖÇ ETMİŞ
Anne Ayşe Çiftçi ve baba Mehmet Çiftçi,doku  uyuşmazlığı nedeniyle oğulları Ömer'e donör olamayınca, tek çarenin İstanbul'a yakınlığı nedeniyle memleketleri  Zonguldak'tan Darıca'ya göç etmekte bulmuş. 
İşçi Emeklisi baba Mehmet Çiftçi, oğlu Ömer'i tedavi için sıklıkla götürdüğü Göztepe Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne daha yakın olabilmek için 7 yıl önce memleketi  Zonguldak'taki evini barkını satarak Kocaeli'nin Darıca İlçesi'ne yerleştiklerini söyledi
Gözü yaşlı baba, '' Memleketteki evimiz de dahil ne varsa hepsini satarak Darıca'ya yerleştik. Burada kıt imkanlarla ve banka kredisiyle başımızı sokacağımız bir ev aldık. Önceden kan takviyesi için 3 Haftada bir Göztepe Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne giderken, son 1 yıldır artık haftada bir gitmek zorunda kaldık. '' şeklinde konuştu.
 
CUMHURBAŞKANI, BAŞBAKAN VE BAKANLIKTAN YARDIM BEKLİYORLAR
Baba Mehmet Çiftçi, İlik Bankası’na kayıtlı olduklarını ancak test sonuçlarının bir türlü tutmaması ve donör sayısının az olması nedeniyle ilik bulmakta zorlandıklarını ifade ederek, ‘’ bu konuda önce Allah’dan, sonra Cumhurbaşkanımız ve Başbakanımızdan, sonra da Sağlık Bakanımızdan bize yardımcı olmasını diliyoruz’’ şeklinde konuştu.
 
HASTALIĞI NEDENİYLE OKULUNU 2 KEZ YARIM BIRAKMIŞ
Küçüklükten bu yana İç Kanama geçirdiğini ve çok kolay hastalandığını belirten Aplastik Anemi hastası Ömer Çiftçi ise, iç kanama ve beyin kanaması geçirme tehlikesiyle karşı karşıya kaldığını söyleyerek hayatını yaşayamadığını ifade etti. 
Öğrenim gördüğü dönemlerde oldukça başarılı olduğunu söyleyen Ömer Çiftçi, hastalığı nedeniyle okuluna da 3 senedir ara vermek zorunda kaldığını ifade ederek, ‘’ Ortaokulda iken eğitimime 2 sene ara verdim. Daha sonra ise, o dönem adı  Darıca Anadolu Öğretmen Lisesi olan, şimdi ise Darıca Anadolu Fen Lisesi ismini alan okulumu lise 1’de bıraktım. Arkadaşlarım liseyi bitirmiş iken ben okuluma devam edemiyorum’’ dedi.
Sürekli kan takviyesi yapıldığı için halsizleştiğini ve gücünü kaybettiğini söyleyen Ömer Çiftçi, kan aldıkça iyileşme şansının da azaldığını ifade ederek, ‘’ Henüz 18 yaşındayım, gençliğimi yaşayamıyorum, lütfen bana yardım edin’’ dedi