Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam

CHP'de delege sayıları belli oldu

CHP İl Başkanı Cihat Altunyuva, il delege sayısı, ilçe delege sayı ve ön seçmen sayılarını basına açıkladı

CHP'de delege sayıları belli oldu
10 Ağustos 2015 - 12:05

CHP İl Başkanı Cihat Altunyuva parti il binasında il ve ilçe kongrelerindeki delege sayılarını açıklamak üzere basın toplantısı gerçekleştirdi. Açıklamaya dün ilimizin tanınmış siması ve aynı zamanda CHP üyesi de olan Alevi Kültür Dernekleri Genel Başkanı Doğan Demir ile Alevi Bektaşi Federasyonu Genel Başkanı Baki Düzgün’ün Ankara’da yaşadığı saldırıyı kınayarak basın toplantısına başlayan Altunyuva daha sonra delege sayıları ile ilgili bilgiler verdi.

 

10 AĞUSTOS’TA NETLEŞECEK

CHP İl Başkanı Cihat Altunyuva, “Kongre sürecimiz hızla devam ediyor. 15 Ağustos’ta başlayacak olan mahalle kongresi, ilçe kongresi ve ön seçim delegelerinin seçimleri ile ilgili yapılan toplantıda planları son aşamaya getirdik. 10 Ağustos’a kadar mahalle seçim takvimi netleşmiş olacak tüm ilçelerde. Genel merkezden geleceğini duyurduğumuz il, ilçe kongre delege sayılarımızda bugünkü genelgeyle elimize ulaştı. Bu sayılar doğrultusunda seçimler gerçekleşecek” ifadelerini kullandı.

 

İL KONGRESİ KASIM AYINDA

Altunyuva, “Kentimizde 12 ilçenin 472 mahallesi var. Burada toplam 600 delege aldığımız oy oranına göre dağılımı gerçekleştirilmiş. Buna göre Başiskele 18 il delegesi, Çayırova 32, Darıca 48, Derince 53, Dilovası 5, Gebze 104, Gölcük 63, İzmit 159, Kandıra 17, Karamürsel 21, Kartepe 34, Körfez 46 delege olarak seçilmiş, 600 delege ile bunlara eklenen tüzüğün belirttiği doğal delegeyle bunlarla kasım içerisinde kongremizi gerçekleştireceğiz” şeklinde konuştu.

 

İLÇE KONGRELERİ 28 EYLÜL-25 EKİM

28 Eylül-25 Ekim tarihinde ilçe kongreleri yapılacağını belirten Altunyuva, “İlçe delege sayıları da toplam 12 ilçede; 2563 ilçe delegesi seçilecek. Başiskele 111, Çayırova 148, Darıca 220, Derince 241, Dilovası 50, Gebze 400, Gölcük 320, İzmit 400, Kandıra 163, Karamürsel 112, Kartepe 165, Körfez 233. Bu sayılar doğal delegeyle artacak, seçimle gelmiş ilçe yöneticileri de ilçelerinde kongrelerinde doğal delege olacaklar. Atama olan Gebze, Dilovası, Darıca gibi ilçelerde doğal delege olamayacaklar” şeklinde konuştu.

 

TEK TİP BELGELER KULLANILACAK

Altunyuva, “Ön seçimde toplam 5050 delege seçilecek. Yoğun bir seçim dönemi yaşayacağız. Teknik ayrıntılarda vurgulandı. Tüm ilçelerimizin mahalle mahalle delege sayıları da bildirilmiştir. İtiraz dilekçe örnekleri tutanaklar genel merkezden hazırlanmış ve sandıklarda tek tip formatta belgeler kullanılacak” ifadelerini kullandı.

 

KİMLER DOĞAL DELEGE OLABİLİYOR

Doğal delegelerle ve ön seçmen ile ilgili konuşan Altunyuva, “İlçelerde seçimlerle gelmiş seçim kurulu üyeleri, o ilçeye kayıtlı milletvekilleri, varsa parti meclis üyeleri, biz kazanmışsak belediye başkanları doğal delege olurken, atanmış olan üyeler doğal delege olmuyor. İl için ise, seçilmişse ki ilimizin tamamı seçilmiş olduğu için 25 kişi olarak doğal delegeyiz. 3 milletvekili de il delegesi. Ayrıca hangi ilçeden olursa olsun ve disiplin kurulu üyeleri doğal delege oluyor. Ön seçmen, parti içinde ön seçimle delege yapılacaksa milletvekili adayı belediye başkan adayı, delegeyle yapılacak ön seçim kararı alırsa ön seçim delegelerine görev düşecek” şeklinde konuştu.