Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam

Çayırova, dev ulaşım projeleriyle büyüyor

Eğitim, sağlık, spor, sosyal ve kültürel alanlarda yapılan atılımlarla geleceğe hazırlanan ve marka bir kent olma yolunda ilerleyen Çayırova, dev ulaşım yatırımlarına da ev sahipliği yapıyor.

Çayırova, dev ulaşım projeleriyle büyüyor
13 Şubat 2018 - 08:27
 Tek kalemde bölgenin en büyük ulaşım projelerinden birinin hayata geçirildiği Çayırova, tamamlanan, devam eden, ana arterler, kavşaklar ve alternatif yollardan oluşan ulaşım yatırımlarıyla da çevresiyle bütünleşiyor.
 
4 Kalem Ulaşım Yatırımı 100 Milyon Lira
 
Kocaeli Büyükşehir Belediyesi öncülüğünde uyum ve koordinasyon içerisinde hayata geçirilen ve Çayırova’nın gelişiminde büyük rol alan projelerden bugüne kadar 4 dev ulaşım yatırımı hizmete sunuldu. İlk olarak Bosna Caddesi’nin tamamlanarak hizmete sunulduğu ulaşım yatırımlarında sırasıyla TOSB Köprülü Kavşak ve Gişeler, Muhsin Yazıcıoğlu Caddesi ve Özgürlük Caddesi kullanıma açıldı. Bu 4 kalemi oluşturan yatırımlar ise 100 Milyon Liralık bir maliyetle ilçeye kazandırıldı.
 
50 Milyon Liralık Kavşak Projesi
 
4 dev yatırımın akabinde yine bölgenin tek kalemde en büyük ulaşım yatırımları arasında yerine alan 50 Milyon Liralık Yenimahalle Köprülü Kavşak Projesinde sona gelindi. İlçenin en önemli giriş noktasında yer alan projede yeni köprüler, kapalı tüneller ve ana arterleri takip eden yan yollar inşa edildi. Akabinde çevre düzenlemesinin de devam ettiği proje Çayırova’yı hem D-100 karayolunun İzmit ve İstanbul yönüne, hem Darıca ve Şifa Mahallelerine, hem de Tem bağlantı yoluna yüksek kapasiteyle bağlayacak olan proje, Ulaştırma Bakanlığı ve Büyükşehir Belediyesi iş birliğiyle hayata geçiyor.
 
Ulaşıma Ciddi Projeler Kazandırdık
 
Yapılan her bir ulaşım projesinde Çayırova’nın stratejik konumu, günlük trafik yükü ve ulaşım yönlerini ele aldıklarını ve bu yönde ulaşıma ciddi yatırımlar yaptıklarını söyleyen Belediye Başkanı Şevki Demirci, çalışmaların yeni projelerle devam ettiğini açıkladı. Çayırova Belediyesi olarak Fen İşleri alanındaki yatırımları her yıl kazı inşa sezonunda aralıksız olarak gerçekleştirdiklerini belirten başkan Demirci, bunun yanı sıra ilçeye değer katacak prestijli caddeleri ortaya çıkardıklarını da ifade etti. Her bir caddeye farklı ve şık bir görünüm kattıklarını vurgulayan Demirci, dev ulaşım yatırımlarının da bir taraftan ilçeye nakış nakış işlendiğini ve hizmete alındığını söyledi. Demirci, Tamamlanan projelerin yanı sıra devam eden dev yatırımlarla birlikte Çayırova’nın 200 Milyonun üzerinde altyapı, üstyapı ve ulaşım yatırımı kazandığını da ifade etti.
 
Demirci, “Büyükşehirle El Ele Çalışınca Oluyor, Çayırova Kazanıyor”
 
Altyapı ve ulaşım projelerinde Büyükşehir Belediyesi öncülüğünde ilçede dev yatırımları hayata geçirdiklerini vurgulayan Demirci, kısa zamanda çok yol almalarının en önemli sırlarından birinin Büyükşehir Belediyesi ve Ankara’yla uyum içinde çalışmalarında gizli olduğunu “Üçlü Olsun, Güçlü Olsun” sloganını kendilerine düstur edindiklerini sözlerine ekledi.