Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam

Kurban satıcıları dertli!

Darıca Belediyesi, kurban pazarında kurulan hayvan satış çadırını 200 adetten 350’ye çıkarınca bir grup tüccar belediyenin önüne gelerek eylem yaptı.

Kurban satıcıları dertli!
28 Eylül 2012 - 09:28
 Darıca Belediyesi, kurban pazarında kurulan hayvan satış çadırını 200 adetten 350’ye  çıkarınca bir grup tüccar belediyenin önüne gelerek eylem yaptı.
Önceki  yıllarda olduğu gibi Darıca Belediyesi tarafından bu senede Emek Mahallesi’ne kurulacak olan Kurban Pazarı’nda yer sıkıntısı yaşanıyor. Kurbanlık hayvan satmak için belediyeye müracaat ederek yer kiralayan tüccarlardan bir kısmı, 200 yerine, 350 kişiye yer tahsisi yapıldığı için belediye önüne gelerek bu durumu protesto etmek istedi. Kendilerine daha önceden 200 kişiye yer verileceğinin belirtildiğini bu nedenle de Gebze’de 100 metre karesi 1.800 TL. olan bir yeri, burada 2.500 TL’ye kiralamaya razı geldiklerini kaydettiler. Ancak belediyenin daha sonra 200 adet kurban çadırını, 250’ye çıkardığını kaydeden kurban satıcıları,’’ Buna da razı olduk ama belediye yetkilileri şimdi bu sayıyı 350’ye çıkardı. Bu kadar yoğunluktaki bir pazarda biz kaç tane hayvan satabiliriz ki?... Bu durumda çadır kirasının masrafını çıkartmak bir yana, yem parasını dahi karşılamakta zorlanacağız! Bu nedenle belediyeden bize anlayış göstermesini bekliyoruz’’ şeklinde tepkilerini dile getirerek olaysız bir şekilde dağıldı.