Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam

Evde Sağlık Hizmetleri birimi 2018"de rekora koştu

Darıca Farabi Eğitim ve Araştırma Hastanesi Evde Sağlık Hizmetleri birimi 2018"de rekora koştu.

Evde Sağlık Hizmetleri birimi 2018"de rekora koştu
08 Şubat 2019 - 09:20
 Evde Sağlık Hizmeti Tanımı: Çeşitli hastalıklara bağlı olarak evde sağlık hizmeti sunumuna ihtiyacı olan bireylere evinde ve aile ortamında sosyal ve psikolojik danışmanlık hizmetlerini de kapsayacak şekilde verilen muayene tetkik, tahlil ve tedavi, tıbbi bakım, takip ve rehabilitasyon hizmetlerini kapsar. Evde Sağlık Hizmetleri ilk aşamada yatağa bağımlı hastalara hizmet verecektir. Hareket kabiliyetini kaybetmemiş, sağlık kuruluşuna gelebilen ve sağlık sorunları çok ağır tablolar oluşturmayan hasta grubu hizmet kapsamında değildir.
Evde sağlık hizmeti kapsamındaki hastalıklar: KOAH vb. solunum sistemi hastalıkları, Yatağa bağımlı hastalar, Terminal dönem palyatif bakım hastaları, İleri derecedeki kas hastalıkları 
Evde Sağlık Biriminin 2018 Yılı İçerisinde ki Hizmetleri; Darıca Eğitim ve Araştırma Hastanesi Olarak Evde Sağlık hizmetleri birimimizde Darıca, Çayırova, Şekerpınar gölgelerindeki aktif 2946 hastaya hizmet verilmektedir. 2018 yılı içinde aktif hastalarımızdan 10195 ziyaret gerçekleştirildi.
Evde Sağlık Hizmetlerinde; Doktor Muayenesi, Yara ve Yanık Pansumanı, Peg Bakımı, Mesane Sonda Değişimi, Sutur Alınması, Subkutan IM IV Enjeksiyonlar, Serum Takılması, Raporlu İlaçların Reçete Edilmesi Medikal Malzeme Raporlarının Çıkartılması; gibi hizmetler vermektedir.
 
EVDE SAĞLIK HİZMETİ AYLIK 1000 KİŞİYE ULAŞIYOR
Evde Sağlık Hizmetlerinde Aylık Ortalama 1000 Hastaya Ulaşılmaktadır. Hafta İçi Günde Ortalama 35-40 Hafta Sonu Ortalama 10-15 hastaya ulaşılmaktadır. Evde Sağlık Hizmetlerinde; 1 Doktor, 2 Hemşire ,1 Sağlık Memuru, 1 Yaşlı Bakım Teknikeri, 1 Evde Sağlık Teknikeri, 1 Veri Hazırlama Personeli ve 2 Şoför ile hizmet verilmektedir.
Evde sağlık hizmetine başvuru: Evde Sağlık Hizmeti almak isteyen hastalar 444 38 33 numaralı ulusal çağrı numarasını arayarak kayıt yaptırabilirler. Kayıt yaptırdıktan sonra 15 dakika içinde İl Sağlık Müdürlükleri evde sağlık koordinasyon merkezleri tarafından geri dönüş yapılıp kaydı tamamlanır ve adres bilgilerine göre ilgili ekiplere yönlendirilir. Hastaya 24 saat içinde ulaşılır. Hastane Zemin Katında Ortopedi Servis Girişinde Evde Sağlık Birimi Mevcuttur. Telefon: (262) 656 43 44 - 1566