Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam

Metro'ya ilk kazma 2018'de vurulacak

Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, önceki gün Gebze'de KAISİAD'ı ziyaret ederek Başkan Nasrettin Bavaş ve dernek üyeleriyle sohbet etti. Karaosmanoğlu, KAISİAD aracılığıyla Gebzelilere özellikle ulaşım konusunda müjde vererek "Metro çalışmasını Gebze'de başlatıyoruz. Hedefimiz 2018'de ilk kazmayı vurmak" dedi.

 Metro'ya ilk kazma 2018'de vurulacak
08 Ocak 2016 - 15:21

Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, önceki gün Gebze'de Kars Ardajan Iğdır Sanayici ve İşadamları Derneği (KAISİAD) yönetimini ziyaret etti. Gebze Belediye Başkanı Adnan Köşker'le birlikte KAISİAD'ı ziyaret eden Karaosmanoğlu'nu KAISİAD Başkanı Nasrettin Bavaş ve dernek üyeleri karşıladı. Oldukça samimi bir ortamda geçen ziyarette 1 saatten fazla dernek üyeleriyle çay içip sohbet eden Başkan Karaosmanoğlu, KAISİAD aracılığıyla Gebzelilere de önemli müjdeler verdi.

METRO'YU GEBZE'DE BAŞLATIYORUZ

Gebze'de özellikle ulaşım konusuna ağırlık verdiklerini kaydeden Karaosmanoğlu, "Gebze sürekli hormonlu büyüyen bir kent. Ulaşım en öncelikli sorunumuz. Metro çalışmasını Gebze'de başlatıyoruz. 2016'de uygulama projesini yapacağız. Metroda hedefimiz ilk kazmayı 2018'de vurmak. Böylece en önemli sorunu ileriye dönük çözmüş olacağız. Gebze'de yapacağımız metro projesinin tahmini maliyeti kilometre başına en az 70-80 Milyon TL olacak. Marmaray'la metroyu entegre edeceğiz. İlk etapta 8-10 kilometre yapacağız. Pahalı bir iş olduğu için etap etap yapılacak." dedi.

240 OTOBÜS ALDIK

Ulaşım sorununa doğalgazlı otobüslerle de çözüm getirmeye çalıştıklarını belirten Karaosmanoğlu, "Raylı sistemin yanısıra toplu ulaşımda iyileştirme yapıyoruz. 240 doğalgazlı otobüs aldık. Yılbaşından sonra seferlere başladı. Doğalgazlı otobüslerin tamamen kent trafiğine entegre olmasıyla birlikte trafik biraz daha rahatlayacak. Gebze, Darıca, Çayırova ve Dilovası'nda da araç sayısını arttıracağız." diye konuştu.