Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam

Arif Gülen, her konuyu en ince ayrıntılarıyla anlattı!

Darıca Gençlerbirliği Başkanı Arif Gülen, bugün basının karşısına çıktı. Başkan Gülen, göreve gelişinden, Özgür Vurur’un gönderilmesine, Gölcükspor maçındaki olaylardan alt yapıya kadar her konuyu en ince ayrıntılarıyla yeni yapılan toplantı odasında bir bir anlattı.

Arif Gülen, her konuyu en ince ayrıntılarıyla anlattı!
11 Şubat 2020 - 15:35
Darıca Gençlerbirliği Başkanı Arif Gülen, söz konusu olayları en ince ayrıntısına kadar, rakamlar ve görsel desteklerle anlattı. Başkan Gülen yaptığı açıklamada “Süreci sizlerde benim kadar biliyorsunuz. O dönemde yaşanan yönetim kaosu kulübün düşürüldüğü duruma seyirci kalamadık. Darıca sevdalıları diye adlandırdığımız üç-beş arkadaşımızın da bulunduğu bir ortamda Azeri iş insanına satılan hisseleri alma görüşmelerimiz olmuş ancak somut bir karara varamamış, ihale bana kalmıştı. Harcanan milyonların yanında komik bir rakam nedeni ile bu kulüp uçuruma itilmiş, transfer yasağı ile birlikte 12 milyon TL’ye yakın bir borç batağına saplandırılmıştı. O kaos dolu süreçleri akılcı, samimi ve şeffaf çalışmalarımızla en az hasarla atlattık. Sonraki süreçlerde de Azeri iş adamının hissesini de şahsım almış, sadece iş ortağımda olan Eren Ertuğrul Işık’a yüzde 10 hisse verdim. Yani Darıca Gençlerbirliği'nin hisseleri bizim. Sağda solla konuşulanlara itibar etmeyin” dedi.
 
İYİ BİR TAKIMIZ
Gülen “Herkes tutturmuş mütevazi takım kurduk diye. Kimse kusura bakmasın bu kadroyu akılcı, pazarlıklı bir politika yürütmesek 5-6 milyona zor kurulurdu. Her bir oyuncumuzla masaya ben oturdum, pazarlık yaptım. Hatta Ahmet Özer’le bilek güreşi iddiasına girdik, kaybeden 10 Bin TL kazanacaktı. Şükürler olsun ki mihrap yerinde de ben kazandım da kulübü 10 Bin TL kara geçirdik. Yani akılcı bir strateji yürütmesek her futbolcunun istediği rakamı versek, yada tercihlerimizi piyasada şişirilmiş isimler değil de giydiği forma için mücadele eden oyunculardan yana kullanmasak 1 Milyon 800 TL kurduğumuz kadro 5-6 milyonu bulurdu. Rakam bu olunca kaliteli, şaşalı bir kadromu olmuş olacaktık”
 
ÖZGÜR VURUR İLE FİKİR BİRLİĞİNE VARAMADIK
Gülen “Tüm olumsuzlukları bir kenara koyup yeni sezona yeni hedefler ve heyecanla başladık. Bende dahil hiç kimsenin beklemediği bir performans sergileyerek zaman zaman liderlik keyfide yaşadığımız bir performans içerisindeydik. Özgür Vurur ve futbolcu arkadaşlarımız hakikaten başarılı oldular. Ancak bu başarıdan ziyade benim istediğim bu değildi. Ben lider olduğum hafta da dahil takımın mücadelesinden memnun değildim. 70 dakikada rakibe teslim oluyorduk. Özgür Vurur hoca başarılı kadroyu hiç bozmadı. Hep aynı kadroya yüklendi. Bu da beraberinde sakatlıkları getirdi. 9. Haftadan sonra hocanın sahaya sürdüğü takımda inanılmaz bir düşüş yaşanmış ve beraberlik haftasına girmiştik. Nitekim Özgür Vurur hoca kendi mantalitesi içerisinde başarılı disiplinli bir teknik adam ancak bizim hedeflerimize ulaşmamızı sağlayacak fikir birliğine varamadık”


 
CEBİMDEN 6 MİLYON TL VERDİM
Gülen “Yaşadığımız ilçenin takımına sahip çıkalım, kaostan kurtulalım derken inanılmaz bir ekonomik dar boğaza girdik. 120 Bin TL verilmeyip transfer yasağının konduğu, her sezon 7-8 milyon TL’nin harcandığı Darıca Gençlerbirliği borç batağı içerisine sahipsizce bırakılmıştı. Tabi ki bu süreci de mali müşavir ve hukuk danışmalarımızla 6 ay gecemizi gündüzümüzü ortaya koyarak kontrol altına alma uğraşı verdik. Transferler, ödemeler, kamp, eski borçlar derken kendi şahsım olarak 6 Milyon TL bugüne kadar ödeme yaptım. Yapmaya da devam edeceğim. Çünkü bacasız sanayi olan futboldan ekmek yemek istiyorum. Şuan bünyemdeki firmalarım arasında en çok Darıca Gençlerbirliği'ne inanıyorum. Şunu biliyorum ki uzun vadeli çalışma ve stratejilerimizi hayata geçirdiğimiz takdirde çok değil 2-3 yıla kadar A takımda forma şansı bulan çocuklarımız birer ikişer transfer yaptığı zaman hepimiz birlikte kazanacağız” 
 
GÖLCÜKSPOR MAÇI HAKKINDA DA KONUŞTU
Başkan Gülen “Gölcükspor ile oynadığımız maç haftasında yurt dışındaydım. Her iki kulübümüz için de bölge sporumuz içinde o gün yaşananlar utanç kaynağıdır. Gölcükspor kulüp müdürünün oyuncumuzu araması başlı başına bir hatsizlik, büyük bir ayıptır. Kulüp müdürü, kulüp müdürünü arar, oyuncuyu maç gününde aramazsın, arayamazsın. Öncelikle bu durumdan dolayı bir özür, bir yeşil dal uzatılımasını bekliyoruz. Bir kişiye bağlı olarak bir camiayı karşımıza almak gibi bir kaygımız düşüncemiz yok. Gölcükspor da bu bölgeyi profesyonel ligde temsil eden bir kulüptür. Biz birbirimize her zaman lazımız. Bu durumun da en kısa zamanda tatlıya bağlanmasını bekliyoruz”
 
SELAHATTİN DERVENT: PLAY-OFF OYNARIZ!
Başkan Gülen’in ardından sorulan sorular üzerine bir açıklama yapan Teknik Direktör Selahattin Dervent “Hiç kimsenin kuşkusu olmasın bu takım bu sezon play-off oynayacaktır. Ben tüm oyuncularıma güveniyor inanıyorum. Başkanımız sağolsun her zaman yanımızda destekçimiz. Bu hafta Batman da zor bir maç bizi bekliyor. Bu maçı kayıpsız geçip, seri galibiyetler alıp play-off çizgisindeki yerimizi almak istiyoruz” dedi.
 
AĞLATAN VEFA
Ali Figani Selçuk… Darıca G.B ailesi ile bütünleşmiş 27 yılı aşkındır kulüp müdürlüğü yapan Ali Figani Selçuk basın toplantısın da göz yaşlarını tutamadı. Başkan Arif Gülen tesise kazandırdığı yeni başkanlık ve toplantı odasını da hizmete açtı. Toplantı odasına ise Ali Figani Selçuk adının verilmesi büyük bir vefa örneği olarak güne damgasını vurdu. Gelişmelerden haberi olmayan vefakar emektar Ali Müdür kapının önüne geldiğinde adının verildiğini görünce duygu patlaması yaşadı. Gözyaşlarına engel olamayan Ali Figani Selçuk başkan Gülen’e çok teşekkür etti.