Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam

Kocaeli'nin spor camiası iftarda buluştu

Büyükşehir Belediyesi, Spor kenti Kocaeli’nde bulunan spor camiasını iftarda buluşturdu

Kocaeli'nin spor camiası iftarda buluştu
02 Haziran 2018 - 14:56

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi bir buluşmaya daha ev sahipliği yaptı. Kocaeli Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu ve Gençlik ve Spor Hizmetleri il Müdürlüğü iş birliğiyle düzenlenen iftar programına binlerce sporcu, spor kulübü başkan ve yöneticisi katıldı. İftar öncesi konuşma yapan Başkan Karaosmanoğlu; “Spor 11 kişiyle yapılmaz. Sporu 10 bin kişiyle yapmamız gerekir. Herkesin spor yapması gerekir. Sporu bir yaşam tarzı haline getireceğiz. Sporu sadece futbola endekslemeyelim. Onu da destekleyelim ama her yaştan insanımızın spor yapabileceği ortamları da hazırlamalıyız” ifadelerini kullandı.

 

 

AMATÖR KULÜPLER ÖNEMLİ MESAFE ALDI

Uluslararası Fuar Merkezi’nde düzenlenen iftar programına AK Parti Kocaeli Milletvekili Radiye Sezer Katırcıoğlu, Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, AK Parti İl Başkanı Abdullah Eryarsoy, KASKF Başkanı Murat Aydın, Gençlik ve Spor Hizmetleri İl Müdürü Muzaffer Cintimar, Gençlik Hizmetleri ve Spor Dairesi Başkanı Ali Bilgi, Kocaelispor başkanı Bahri Yavuz, amatör spor kulüp başkanları, yöneticileri ve sporcular katıldı. Programda Konuşma yapan KASKF başkanı Aydın; “iftar programımıza katılan kulüp başkanlarımıza, yöneticilerimize ve sporcularımıza teşekkür ediyorum. Amatör spor kulüplerimiz son on yılda önemli bir mesafe aldı, bu da yerel yönetimlerimiz sayesinde oldu. Büyükşehir Belediye Başkanımız İbrahim Karaosmanoğlu her fırsatta amatör spora destek verdiğini ve bu desteklerinin devam edeceğini her fırsatta söylüyor. Başkanımıza büyük desteklerinden dolayı bir kez daha çok teşekkür ediyoruz” dedi.

 

SAĞLIKLI YAŞAM İÇİN SPOR YAPALIM

Spor, günümüzde sağlıklı yaşamanın ve mutlu olmanın olmazsa olmazıdır” diyen Başkan Karaosmanoğlu sözlerine şöyle devam etti: “Her zaman söylüyorum. İnsan hayatta mutlu yaşamak ister. Bunun birinci kuralı sağlıklı olmaktır. Sağlıklı olmayınca insan mutlu olamaz. Sağlıklı yaşamanın da ilk kuralı sağlıklı beslenme, spor yapmak, vücudu hareket ettirmektir. Sağlıklı yaşamak için eklemlerimiz bacaklarımız ve kollarımız her zaman hareket etmelidir. Amatör spor kulüplerimizi önemsiyoruz. Her spor kulübümüz adeta bir rehabilitasyon merkezi gibi. Gençlerimizi kötü alışkanlıklardan alıp güzel alışkanlıklar elde etmesi için birer eğitim yuvası oluyor. 

 

SPOR 11 KİŞİYLE DEĞİL 10 BİN KİŞİYLE YAPILMALI

Geleceğimizi garanti alma arzumuz var. Her kulüp “ne kadar daha çok genci spor çatısının altına alabilirim, başarılı bir insan olarak hayata hazırlayabilirim” demeli. Bizim derdimiz sağlıklı bir nesil yetiştirmektir. İlimizde yaşayan insanlar sağlıklı mutlu yaşasın. Ne kadar çok bireye spor yaptırabiliyorsanız o kadar başarılı olursunuz, kulüp olarak. Spor 11 kişiyle yapılmaz. Sporu 10 bin kişiyle yapmamız gerekir. Herkesin spor yapması gerekir. Ben 66 yaşındayım ama spor sayesinde dimdik ayaktayım. Haftada 3 gün yürüyüş yapıyorum. Bazen yüzmeye gidiyorum. Nerede hareket, orda bereket vardır. Spor olan yerde dostluk centilmenlik sevgi ve insanlık vardır. Spor demek illa rakibini yenmek değildir. 

 

SAĞLIKLI ANNELER MUTLU AİLELER SPOR KULÜBÜ

Sık sık hastalanmamak, hastanelere gitmemek için spor yapmak, sağlıklı beslenmemiz gerekiyor. Sağlıklı huzurlu bir toplum olabilmek için spor kulüplerine çok iş düşüyor. “Sağlıklı Anneler Mutlu Aileler Spor Kulübü”nü kurduk. Sağlıklı yaşamak isteyen hanım kardeşlerimiz gelsin kulübümüze üye olsun. Sporu bir yaşam tarzı haline getireceğiz. Sporu sadece futbola endekslemeyelim. Onu da destekleyelim ama her yaştan insanımızın spor yapabileceği ortamları da hazırlamalıyız. Spor yapalım sağlıklı olalım Kocaeli’nin güzel insanları olarak, bu anlamda model olalım. Türkiye’ye örnek olalım.

 

100 BİN HANIM KARDEŞİMİZ SPOR YAPACAK

Yapılan çalışmalar için emeği geçen bütün kulüp yöneticilerimize federasyon başkanımıza, yönetimimize, spor yapan gençlerimize ve hanım kardeşlerimize teşekkür ediyorum. Daha çok gencimiz spor yapmalı. 55 bin hanım kardeşimiz, kapalı alanda kadın eğitmenlerimizle birlikte spor yapıyor.  Bu önemli bir başlangıç ama yeterli değil. Hedefimiz 2018 yılı sonunda ve 2019’da 100 bin hanım kardeşimiz ile düzenli spor yapmak. Spora gelen kardeşlerimizi sağlık taramasından geçiriyoruz. Şeker, tansiyon, fazla kilolar ve diğer rahatsızlıkları varsa onlarla ilgili yardımcı oluyoruz. Diyetisyenlerimiz hedef veriyor kontrol ediyoruz. Anne modeldir. Anne spor yapınca tüm aile sağlıklı olur. Anne sağlıklı olunca tüm aile sağlıklı olur, spor yapar. Her ilçemizde spor kulüplerimiz salonlarımız var. Olmayan yerlere de yapıyoruz. Her birey istediği dalda spor yapma imkânı bulacak” ifadelerini kullandı.