Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam

İkisi neden bir arada?

Çayırova Maratonu ve Hünkar Çayırı Yağlı güreşleri aynı gün yapılacak. Bu iki organizasyon neden aynı tarihte yapılıyor? Kamuoyu soruyor: “Kocaeli Valisi Ercan Topaca, Büyükşehir belediye Başkanı ve AK Parti İl başkanı neden iki belediyeye ayrı günlerde organizasyon yaptırmıyor?” Bu tür organizasyonlar faydadan ziyade Belediyeler arasında ayrılık tohumları atıyor ve sıkıntı meydana getiriyor.

İkisi neden bir arada?
23 Mayıs 2013 - 08:50
 Gebze bölgesi hafta sonu iki önemli spor organizasyona ev sahipliği yapacak. Çayırova belediyesi tarafından üçüncüsü düzenlenecek Uluslar arası Çayırova Yarı Maratonu ve Gebze belediyesi tarafından 19. Düzenlenen Geleneksel Hünkar Çayırı yağlı Güreşleri bu hafta sonu yapılacak. Ancak bu iki önemli organizasyon aynı güne denk geliyor. Plansız yapılan çalışmalar neticesinde iki organizasyonun Pazar günü yapılacak olması tepkileri de beraberinde getirdi. KOGSAB olarak kamuoyu adına soruyoruz: Bölge için önem taşıyan bu iki organizasyon neden aynı  gün ve aynı saatlere denk getirildi? iki belediye ayrı günlerde organizasyonlarını yapamaz mıydı?
 
AYNI GÜN AYNI SAAT
Çayırova maratonunun 26 Mayıs tarihinde yapılacağı önceden duyurulmuştu. Türkiye’nin yanı sıra dünyanın dört bir yanından binlerce kişi Maratona katılmak için başvuru yaptı. Ancak Gebze Belediyesi de her yıl düzenlediği Hünkar Çayırı yağlı güreşlerini aynı tarihe denk getirdi. Aynı partili iki Belediye’nin önemli organizasyonu aynı tarihlere getirmesi kamuoyundan tepki aldı. Zira yarışmaların başlangıç saatleri bile aynı.
 
VATANDAŞ TEPKİLİ
Konuyla ilgili dert yanan vatandaşlar iki organizasyon arasına bir  hafta ya da bir gün ara koymanın neden düşünülmediğini belirterek bölgeyi marka haline getirecek bu tür organizasyonlarda birlik ve beraberliğin sağlanmamasını eleştirdi. Aynı saatte yapılacak iki organizasyonda hangisini takip edeceklerini şaşırdıklarını belirten vatandaşlar düzensizliğin yanlış olduğunu söylediler. Özellikle İl başkanı Civelek’e tepki gösteren kamuoyu AK Partili iki belediyenin birbiriyle yarış eder gibi aynı tarihte organizasyon yapmasına İl başkanının karışmamasına tepki gösterdiler.