Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam

İşte Darıca Sağlık Ocağı'nın akibeti!

Darıca Cami Mahallesinde yer alan ilçenin en eski sağlık ocağı Aile Sağlığı Merkezinin sabit Pazar yeri yapımı dolayısıyla yıkılacak olması kamuoyunda tartışılmaya devam ediyor.

İşte Darıca Sağlık Ocağı'nın akibeti!
14 Şubat 2018 - 08:33
Darıca Belediye Başkanı Şükrü Karabacak Son günlerde kamuoyunda Cami Mahallesindeki 1 no’lu sağlık ocağının yeni sabit Pazar yeri yapımı nedeniyle  yıkılacağı tartışmasına son noktayı koydu.
Başkan Karabacak toplantıda Aile Sağlığı Merkezinin akibeti ile ilgili sorusunu cevaplandırdı. Sağlık ocağı binasının yıllar önce Sağlık Bakanlığının kullanımına verildiğini buradan gelir anlamında talepte bulunmadıklarını her türlü ihtiyaçlarını karşıladıklarını ifade eden Başkan Şükrü Karabacak artık doktorlarında bir çaba göstermesi gerektiğini söyledi.
 
Başkan Karabacak;’’Sağlık Ocağı olarak kullanılan bina uzun yıllar önce belediye tarafından tahsis edilmiş her türlü destek sağlanmış sağlanmaya da devam ediyoruz. Ancak bu alana kapalı sabit Pazar projemiz var. Sağlık ocağı binası proje içinde kalıyor. Burada görev yapan hekimler artık ellerini cebine atsınlar Sağlık Bakanlığı kendilerine ödenek veriyor biz bugüne kadar bu konuda bir şey demedik binayı kullandılar. Yeni proje için bu bina yıkılacak, sabit Pazar projesinde aile sağlık merkezide yer alacak. Hekimlerimiz devletin verdiği ödenekle 1 yıllığına bir yer kiralayabilir. Artık onlarda ellerini cebine atsınlar devletin gönderdiği ödeneği kullansınlar bir bina kiralasınlar.’’ Şeklinde konuştu.