Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam

Bu kez, tartışma yerine ''Teşekkür '' vardı

2014-2019 Dönemine ait son meclis toplantısında Darıca Belediye Meclis Üyelerinin tamamı bir birinden helallik istedi.

Bu kez, tartışma yerine ''Teşekkür '' vardı
05 Mart 2019 - 16:22

2014 yılında yapılan yerel seçimlerin ardından görevlerine başlayan Berlediye Başkanı Şükrü Karabacak ve tüm meclis üyeleri, aradan geçen 5 yılın ardından bugün gerçekleştirilen , Mart Ayı  Meclis Toplantısı’nda son kez bir araya geldiler.

 

Şükrü Karabacak: Bu hizmetler tamamen gönül işidir

 

Mart 2019 tarihinde yapılacak yerel seçimlerde 3 dönem kurulana takıldığı için partisi tarafından tekrar aday gösterilmeyen Belediye Başkanı Şükrü Karabacak, Mart Ayı Meclis Toplantısında yaptığı açılış konuşmasında, 15 yıldan bu yana yaptığı hizmetlerin herkes tarafından bilindiğini ve kabül gördüğünü hatırlatarak, bu işin tamamen gönül işi olduğunu yineledi. Başkan Karabacak,  Darıca’nın çehresini değiştirirken bu görevi tek başına yapmadığını, gerek partisinin, gerek se, muhalefet partisi üyelerinin de bu konuda önemli katkılar sunduğunu ifade ederek, ‘’Amacımız, Darıca’nın kaynaklarını yerinde kullanarak, ilçe halkının huzuruna, mutlukluğuna ve daha yaşanılır bir kent olma yolunda projelerimizi hayata geçirmek oldu. Kimi zaman muhalif parti üyeleriyle bazı konularda ters düştük. Ama inanıyoruz ki, onlarda bu ilçenin menfaatleri ve çıkarları için çalışma gayretine girdiler. Ben, burada 15 yıllık beled,iye başkanlığı dönemimde birlikte çalıştığımız Ak Parti, CHP ve MHP’li meclis üyelerime, belediye personelime, ve toplantılara katılarak burada alınan veya alınmayan kararları kamuoyuna aktaran tüm basın mensuplarına sonsuz teşekkür ediyorum. eğer, istemeden kırdığımız kimseler var ise de kendilerden özür diliyorum’’ dedi.

Karabacak, kendilerinden sonra Darıca’ya hizmet edecek olan ve bayrağı teslim alacak olan başkan ve meclis üyelerine başarılar diledi

 

İbrahim Karslı; 2 projeye destek verdik

 

CHP sıralarında tek başına oturumu takip eden CHP Meclis Üyesi İbrahim Karslıise Belediye Başkanı Şükrü Karabacak’ın ardından  söz alarak partisinin diğer üyelerinin valilikteki bir toplantıda olması nedeniyle oturuma katılamadığını ifade etti. 

İbrahim Karslı, CHP Gurubu adına yaptığı konuşmasında, 1 dönem bounca birlikte çalışma fırsatı yakaladığı ve kendisinden yaşça da büyük olduğunu belirttiği  Belediye Başkanı Şükrü Karabacak’a, kendilerine halkı yönetme adına görev verilmesinde en önemli rol oynayan Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarına, 5 yıl boyunca yapılan çalışmalarda katkıları olan belediye personeli ile diğer partili tüm meclis üyelerine teşekkür ettiğini söyledi.

İbrahim Karslı, konuşmasının devamında ise, 5 yıldan bu yana yüzde seksen oranında her olumlu önergeye onay verdiklerini ifade ederek, CHP Gurubu olarak bu dönem içerisinde 204 önerge verdiklerini söyledi. Özellikle askeri alanla ilgili verdikleri önerge sonrası, burasının başka amaçlar için kullanılmasının önüne geçtiklerini ve bu nedenle gelecek kuşaklarada faydalı bir iş yaptıklarını belirtti.

 

 2 projeye karşı çıktık

 

Darıca Belediyesi ve Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin çok önemli saydıkları 2 projesi olan Askeri alan ve metro için emeği geçen herkese teşekkür ettiklerini de belirten İbrahim Karslı, 5 yılın muhasebesine baktıklarında 2 projeye karşı çıktıklarına değinerek, bunlardan birinin Termal Grup’un projesi, diğerini ise Çataldağı Mesire Alanı olduğunu söyledi.

 

 Darıca Turizm ve Kültür Kenti olmalı

 

Darıca’nın öenmli sorunlarından olan trafik ve otopark konusunda çok istekli olmalarına rağmen Büyükşehir Belediyesi’nden bu konuda faydalanamadıklarını da sözlerine ekleyen CHP Meclis üyesi İbrahim Karslı, Darıca’nın Turizm, Kültür ve Çevre Dostu bir kent olması  gerektiğinin altını çizerek, ‘’ Bu saatten sonra artık bu işler 31 Mart tarihinde yapılacak seçimlerin ardından seçilecek diğer arkadaşların yapacakları akademik çalışmalarla olacaktır’’ dedi.

ibrahim Karslı konuşmasının sonunda Darıca’nın kaynaklarını, Darıcalıların kullanması gerektiğini söyledi.

 

Köksal Akçay; Darıca için dertlendik

 

Ak Parti Gurubu adına söz alan Meclis Üyesi Köksal Akçay ise yaptığı konuşmasında, zamanın gelip çattığını ve bu toplanın meclis üyesi olarak son toplantıları olduğuna değinerek, ‘’ bu süreç içerisinde elimizden geleni yaptık, ‘Darıca’ya daha güzelini nasıl yaparız için dertlendik ve çalıştık. CHP’li ve MHP’li arkadaşlar da aynı şekilde, aynı düşünceyle çalıştı. İnanıyorum ki, ortaya koyduğumuz performans Darıcalılar tarafından takdir görmüştür. Bu nedenle emeği geçen başta başkanımız sayın şükrü Karabacak’a CHP ve MHP Meclis üyelerine gurubumuza ve tüm belediye personeli ile bizleri kamuoyula buluşturan basın mensuplarına sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum’’ dedi

 

En çok katılanlara Yasin-i Şerif hediye edildi

5 yıllık meclis toplantılarında Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı ilk kez toplantının sonunda okunurken Başkan Şükrü Karabacak, 5 yıl boyunca 650 toplantıya eksiksiz olarak katılanlarla en çok katılım sağlayan meclis üyelerine Türkiye’de sadece bin adet olan el yazması Yasin-i Şerif hediye etti.