Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam

CHP'li vekiller ön seçim istemiyor

İzmit Belediye Başkan Adayını belirleme yöntemi ile ilgili konuşan CHP’li üç vekil, hakim denetiminde ön seçimin zaman kaybı olduğunu, doğru yöntemin üye bazında temayül ve kamuoyu yoklaması olduğunu dile getirdiler

CHP'li vekiller ön seçim istemiyor
10 Ekim 2018 - 09:41
 
Cumhuriyet Halk Partisi’nde (CHP) genel merkezin İzmit Belediye Başkan Adayını belirlemek için ön seçim yapmak istemediği ortaya çıktıktan sonra, İl Başkanı Cengiz Sarıbay ve İzmit İlçe Başkanı Hakan Çakar, ön seçim yapılması gerektiğini vurgulayan açıklamalarda bulunmuştu.  
Hatta geçtiğimiz günlerde İzmit İlçe Başkanı Hakan Çakar, CHP Genel Merkezi’ne giderek Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu ile bizzat görüşüp aday belirleme noktasında ön seçim isteğini tekrarlamıştı.
 
ZAMAN KAYBI
İzmit Belediye Başkan Adayını belirlemek için dört bir koldan ön seçim isteğini belirten partililer ve partinin ileri gelenlerine rağmen milletvekilleri, İzmit’te ısrarla hakim eşliğinde ön seçim yapılmasını istemediklerini belirttiler. Tüm partililer yüksek sesle ön seçim olması gerektiğini savunurken vekiller ön seçimi aday belirleme noktasında zaman kaybı olarak gördüklerini söylediler.
 
DOĞRU YÖNTEM TEMAYÜL
CHP Kocaeli Milletvekili Haydar Akar, “Milletvekilleri ön seçim istemiyor algısı yanlış bir algıdır. Ben şahsen üye bazında temayül yoklaması olması taraftarıyım. Yerel seçimler için hakim denetiminde yapılacak ön seçimin ardından aday belirlemede geç kalabiliriz. O yüzden İzmit Belediye Başkan Adayını erken belirlemek için tüm üyeler ile yapılacak temayül yoklaması daha doğru bir yöntem olabilir” dedi.
 
BEKLEMEYE VAKTİMİZ YOK
CHP Kocaeli Milletvekili Tahsin Tarhan, “Bu saatte hakim eşliğinde ön seçimi doğru olmadığını düşünüyorum. Öncelikli olarak ilçelerdeki başvuruların belli olması gerekiyor. Rekabet anlamında süreci değerlendirmemiz gerekiyor. Ön seçim takvimini bekleyemeyiz. Üye bazında temayül yoklaması yapılması en doğru seçim olacaktır.  Gerekirse halkımıza,  sivil toplum örgütlerine sormak gerekir” dedi.
 
KAMUOYUNA DA SORULMALI
CHP Kocaeli Milletvekili Fatma Kaplan Hürriyet, “İzmit Belediye Başkan Adayımızı belirlemek için üye bazında temayül yapılmalı. Temayülün yanında kamuoyuna ve sivil toplum örgütlerine de sorulmalı. Çünkü sadece üyelerimizin değil, seçmenin tercihi de çok önemli. Hakim karşısındaki ön seçime zamanımız yok. Seçimden 45 önce ön seçim yapamayız.  Adayımızın erken çıkması örgütümüzün adına daha sağlıklı olacaktır” diye konuştu.