Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam

Emniyet Müdürlüğü binasının inşaatı yeniden durdu !

Yapımını üstlenen müteahhitin 2016’da iflas etmesi sonucu 3 yıl boyunca tek çivi dahi çakılmayan Darıca Emniyet Müdürlüğü Hizmet Binası İnşaat çalışmalarına, çıkarılan ihalenin ardından geçtiğimiz ekim ayında yeniden başlanılmıştı. Kısa sürede 5 katlı binanın kaba inşaatı biterken bu defa da ödeneksizlik nedeniyle çalışmaların yaklaşık olarak 1 aydan bu yana yeniden durdurulduğu öğrenildi.

Emniyet Müdürlüğü binasının inşaatı yeniden durdu !
16 Şubat 2020 - 17:03

Yapımına 2016 yılında başlanan ve beton temelinin atılmasının ardından yüklenici firmanın iflas etmesi sonrası 3 yıl boyunca tek bir çivi dahi çakılmayan Bayramoğlu Mahallesi Fatih Sultan Mehmet Caddesi üzerindeki Darıca Emniyet Müdürlüğü Hizmet Binası’nın  yapımı için 05 Ağustos 2019 tarihinde yeniden ihale açılmıştı.

41 firmanın katıldığı ve 18 firmanın teklif verdiği ihaleyi 6 Milyon 250 Bin TL’lik teklifle kazanan Karahanlı Grup isimli firma, geçtiğimiz ekim ayında inşaat çalışmalarına yeniden başlamıştı.

4 ay gibi kısa bir zaman içerisinde binanın kaba inşaatını bitiren firma, buradaki çalışmaları yeniden durdurdu. Ödeneksizlik nedeniyle yaklaşık olarak 1 ay önce durdurulan inşaat çalışmalarına ne zaman başlanacağı bilinmezken, yüklenici firmanın ihale sözleşmesinde öngörülen zamanın önünde ilerlediği ve bu nedenle de ileriki aylarda çıkacak ödeneği beklemek zorunda kaldığı belirtildi.

İhale şartnamesine  göre Karahanlı Grup’un 500 günlük süre içerisinde Emniyet Müdürlüğü Hizmet Binası’nı teslim etmesi gerekiyor.