Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam

Kimse GTO'ya bir şey yapamaz!

Kocaeli Milletvekili Mehmet Ali Okur, Gebze Belediye Başkanı Adnan Köşker, Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Gebze İlçe Başkanı Cemalettin Kaflı ve AK Parti Yöneticileri GTO’yu ziyaret etti.

Kimse GTO'ya bir şey yapamaz!
21 Eylül 2012 - 10:04
 Kocaeli Milletvekili Mehmet Ali Okur, Gebze Belediye Başkanı Adnan Köşker, Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Gebze İlçe Başkanı Cemalettin Kaflı ve AK Parti Yöneticileri GTO’yu ziyaret etti. Bölgede yaptıkları çalışmalar ilgili bilgiler aktaran Mehmet Ali Okur; eğitim, sağlık ve ulaşım konularına değindi.

Gündemin en önemli konusu odaların birleştirilmesi ile ilgili açıklamalara değinen Okur; “Sayın Bakanımızın açıklaması tavsiye niteliğinde bir açıklamaydı. Kendisi ile de konuyu görüştük. Bölgede yaşıyoruz. Bölgenin hassasiyetlerini biliyoruz. Bugün gündemde böyle bir şey yok. Bunu hepimiz bilelim. Yeni bir oda açılması zaten yasal olarak mümkün değil. Darıca, Çayırova, Dilovası oda kuramadı. Yasa buna müsait değil. Kimsenin GTO’ya yönelik bir çalışması yok. Bu konunun bir şekilde noktalanması gerekiyordu” dedi.

Fatih Devlet Hastanesi ile ilgili de bilgi veren Okur; “Fatih Devlet Hastanesi ile ilgili bir proje hazırlandı. 400 yataklı bir hastanenin gerçekleşme durumu söz konusuydu. Bu projenin hayata geçmesi için elimizden geleni yaptık ve hayata geçirdik. Hizmet aksamaması için poliklinik hizmetlerini prefabrik yapı içerisinde devam ettireceğiz. Poliklinik alanı yıkılacak hastane temeli atılacak ve hastalarımızın bu vesile ile mağduriyeti önlenmiş olacak” dedi.

GYTE’nin Yapısı Değişecek…

Üniversite ile ilgili çalışmalarını meclis kapanmadan parti grubuna önerge olarak teslim ettiklerini belirten Okur; GYTE’nin yapısının değiştirilerek 5 yeni fakültenin ilave edileceğini söyledi. Tıp, Sağlık Bilimleri, Grafik-Tasarım, Gemi İnşaat – Denizcilik ve İlahiyat Fakültesi ile birlikte bin kişilik bir kadronun oluşturulduğunu ifade eden Okur, “Meclis açıldığında Kocaeli Milletvekilleri olarak önceliğimiz GYTE’nin Gebze Bilim ve Teknoloji Üniversitesi olarak çevrilmesi ve bunun akabinde de fakültelerin oluşturulması. Zamanla yeni ilaveler yapılabilir” dedi.

Odaların birleştirilmesi ile ilgili yaptığı açıklamalarından dolayı Kocaeli Milletvekili Mehmet Ali Okur’a teşekkür eden GTO Yönetim Kurulu Başkanı Nail Çiler; 5174 Sayılı Yasa ile ilgili bilgi sahibi oldukları için, yeni bir kanun çıkmadıktan sonra GTO’nun kapatılmasının mümkün olmadığını bildiklerini ve bu süreçte yaşanan gelişmeleri yakından takip ettiklerini söyledi. 2009 yılında da yetki alanları ile ilgili konunun gündeme geldiğini belirten Çiler; “o dönemde üyelerimiz ile birlikte önemli mücadeleler verdik. Yasa gereği Türkiye’deki odalarla ilgili yeni bir kanun çıkmadıktan sonra böyle bir şey mümkün değil. Gebze’nin zaten farklı bir durumu var” dedi.

3. Vergi Dairesi Talebi…

Bölge için kalıcı katkı sağlanabilmesi için kesinlikle 3. Vergi dairesinin açılması gerektiğini vurgulayan Çiler; . “Merkezi İstanbul’da olan çok sayıda fabrika var. Bu noktada bölgemize daha fazla katkı sağlanabilmesi için kanunda yapılacak değişiklik ile; “işletmelere bulunduğu belediye sınırları içerisindeki vergi dairesine vergilerini yatırmak zorundadır” diye bir ibare ile konulursa, vergi dönüşü yüzde 14 -15 artacaktır” dedi.

Metro Konusunu Özellikle Gündeme Taşıdık…

Metro konusunu da özellikle gündeme taşıdıklarını ifade eden Çiler; “metro konusunun gündem yaparken amacımız kamuoyu oluşturmaktı. Gebze’deki OSB’lere bakıldığında doluluk tamamen sağlanmış değildir. Bölgemizdeki OSB’lerde şu anda 50 binin üzerinde bir istihdam var. Doluluk oranı arttığında bu sayı yaklaşık 100 bine yaklaşacak. Buna bağlı olarak ulaşımda sıkıntılar yaşanacak. Enerji maliyetleri ve çevresel faktörler açısından metro son derece faydalı olacağını düşünüyoruz” dedi.

Toplantıda ayrıca GTO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Halit Uçar; kurulacak üniversitede teknik eğitim ağırlıklı tasarım ve üretim meslek yüksekokulunun bölge açısından bir ihtiyaç olduğunu, sanayi – üniversite işbirliğinin gerçekleşmesi gerektiğini vurguladı. 

GTO Yönetim Kurulu Üyesi Özcan Dal ise; TOKİ’nin sanayi sitesi ve organize sanayi bölgeleri inşa ederek uzun dönemli ve düşük faizli kredilerle iş dünyasının önünün açılması gerektiğini ifade ettiler.