Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam

Vali Topaca: Derslik sıkıntısı yok!

Tartışmalarla başlayan 2012-2013 eğitim ve öğretim yılının açılışında konuşan vali Ercan Topaca, ‘Derslik sıkıntısı yok’ dedi

Vali Topaca: Derslik sıkıntısı yok!
18 Eylül 2012 - 09:41
 2012-2013 eğitim ve öğretim yılı, valilik bahçesinde Atatürk anıtına çelenk sunumuyla başladı. Törene; Mili Eğitim Bakanlığı Başmüfettişi Nevzat Şahingöz, bakanlık inşaat ve emlak grup daire başkanı Mustafa Murat, eğitimden sorumlu vali yardımcısı Ali Sözen,  İl Milli Eğitim Müdürü Nevzat İspirli, müdür yardımcıları, ilçe milli eğitim müdürleri, okul müdürleri ve öğrenciler katıldı.
 
DERSLİK SORUNU YOK
Yeni eğitim yılına dair konuşan vali Ercan Topaca ilimizde ciddi bir derslik sorunu olmadığını kaydetti. Vali Topaca, “Yeni dönemde 350 bin öğrenci, 15 bin kadrolu, 2 bin sözleşmeli toplam 17 bin öğretmenimizle eğitim yapılacak. LYS çok tartışıldı ama bir önceki yıla göre birçok alanda başarılı olduk. Çok ciddi bir derslik açığı yok. Şuan itibariyle 900 tane dersliğimiz var. Her bir derslikte il genelinde ortalama 30 ila 40 öğrenci ders alıyor. İnşaatı devam den bin 500 civarında dersliğimiz de var. Bugün ilave olarak 450 derslik daha açtık” dedi.